Hrvatska pošta izdala prigodnu dopisnicu "Pisanica od srca"

Slika /arhiva/100303-HP-d-p.jpg

Hrvatska pošta pustila je u optjecaj prigodnu poštansku dopisnicu za unutarnji promet "Pisanica od srca", tiskanu višebojnim ofsetnim tiskom, koju je dizajnirao Hrvoje Šercar, grafički dizajner iz Zagreba.

Dopisnica je tiskana nakladi od 20.000 primjeraka, a bit će predstavljena na otvorenju izložbe "Radost Uskrsa - Pisanice od srca", 4. ožujka u Koprivnici, priopćeno je iz Hrvatske pošte.



Projekt "Pisanica od srca", u okviru kojega su umjetnici naive iz Koprivničko-križevačke županije oslikali velika uskrsna jaja (visine 2,05 m i širine 1,50 m) koja su kao simbol prijateljstva, ljubavi i radosti Uskrsa, bila izložena u Hrvatskoj i inozemstvu, pokrenula je županijska Turistička zajednica 2007. godine.

U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom i Ministarstvom turizma, velike pisanice, kojima su podravski umjetnici udahnuli životnost i prepoznatljivost svakodnevice i tradicije svoga kraja, prošle su godine krasile trgove hrvatskih gradova, ali i trgove, galerije i sajamske prostore New Yorka, Bilbaa, Pamplone, Budimpešte, Klagenfurta i Ferrare.

Ove će godine, 17. ožujka, jedna velika pisanica biti darovana Svetom Ocu Benediktu XVI. u Vatikanu. Osim u Vatikanu, nove će pisanice biti izložene u Milanu ispred operne kuće Scala, u Međugorju ispred crkve sv. Jakova, u Koprivnici, Zagrebu i drugim gradovima i mjestima. (Hina)
 

Pisane vijesti