Uspješna promocija hrvatskog turizma na sajmu 'Reise Camping' u Essenu

Slika /arhiva/100304-essen1.jpg

Hrvatska turistička zajednica predstavila je hrvatske turističke potencijale, u razdoblju od 24. do 28. veljače 2010. godine, na specijaliziranom sajmu kampinga u Essenu, na kojemu je Hrvatska ujedno bila zemlja partner.



Na štandu Hrvatske turističke zajednice osim opće ponude svoje programe, te novosti iz turističke ponude predstavili su i suizlagači: turoperator I.D. Riva, Turistička zajednica otoka Krka, grada Raba, grada Cresa, Top Camping , Kamp Straško Pag, Kamping Village Šimuni Pag, Kamp Galeb Omiš, Arenaturist Pula-Medulin, Valalta Rovinj, Istraturist Umag, Maistra Rovinj, Liburnia Riviera Hoteli i putnička agencija Novasol.



Prvog dana sajma održana je konferencija za novinare, na kojoj je Milo Sršen, pomoćnik direktora HTZ-a održao prezentaciju o novostima u hrvatskoj turističkoj ponudi s posebnim naglaskom na segment kampinga.



Turistička zajednica Kvarnera predstavila se u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Krka te Predstavništvom HTZ-a u Njemačkoj, atraktivnim scenskim programom na glavnoj pozornici sajma. Riječ je o modnoj reviji pod nazivom ETNO KRK na kojoj su manekenke nosile suvremene modele inspirirane povijesnim odorama, a cijelo je zbivanje popraćeno tradicionalnom glazbom i prikazivanjem promidžbenih filmova.

Hrvatska kao zemlja partner imala je po tri termina dnevno na pozornici, dva za "Etno Krk" modnu reviju i jedan za nastup klape "Dalmacija".



Originalni nastup udruge 'Knezovi krčki Frankopani' na kojoj su uz asistenciju "gusara" i samih Frankopana, manekenke predstavile ljetnu kolekciju modne odjeće "Etno Krk", bio je vrlo zapažen, a na hrvatskom je štandu, prema kazivanju informatora, zabilježen najveći posjet u posljednjih osam godina, dok su promidžbeni materijali doslovce razgrabljeni.



Najveće kamping udruženje u Njemačkoj, utemeljeno prije 60 godina, DCC (Deutscher Camping Club) po petnaesti je put dodijelilo priznanja "DCC Europa Preis" kampovima koje su njihovi članovi ocijenili najboljima. U klub najboljih među kampovima iz Španjolske, Portugala, Francuske i Njemačke, upisao se i Maistrin kamp "Veštar" u Rovinju.



Na sajmu 'Reise Camping' u Essenu zabilježeno je 100.000 posjeta, što je 10 posto više nego lani.



Pisane vijesti