Hrvatska na 46. sastanku Komisije za Europu Svjetske turističke organizacije

Slika /arhiva/Copy%20of%20Micic.jpg

Od 23.-25. svibnja 2007. na Bledu se održava 46. sastanak Komisije za Europu (CEU) Svjetske turističke organizacije (UNWTO), a kojom u dvogodišnjem mandatu predsjeda Hrvatska.

Državni tajnik zadužen za turizam u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka g. Zdenko Mičić, vodit će službeni sastanak 23. svibnja, kao i tehnički seminar slijedeća dva dana.

Na dnevnom redu redovnog godišnjeg sastanka CEU je tekuća problematika - poput pregleda izvršenja tekućeg i prijedlozi za novi program rada, pregled turističkih trendova u Europi, rad Radne grupe za procjenu rizika i upravljanje kriznim situacijama, ali i  novosti vezane uz unutarnje restrukturiranje Tajništva UNWTO-a,  potreba boljeg povezivanja i suradnje s ostalim regionalnim komisijama, te izbor člana i zamjenskog člana  naše regije u Svjetski odbor za provedbu turističkog etičkog kodeksa.

Dvodnevni seminar, kao sastavni dio ovakvih sastanaka, ovoga će se puta pozabaviti inovacijama u turizmu, koje mogu pomoći prilagodbi promjenama. Govornici iz čitave Europe govorit će o uvođenju novih tehnologija, novih proizvoda, pokušat će se  pronaći odgovori na nove izazove, poput klimatskih promjena, ili one konstantnije, poput sezonalnosti, o kojoj će govoriti i predstavnik Hrvatske.

Slijedeći sastanak CEU održat će se 26. studenog 2007. u Cartageni de Indias (Kolumbija) neposredno prije održavanja 17. zasjedanja Glavne skupštine UNWTO-a, kojom bi trebalo završiti dvogodišnje predsjedanje Hrvatske ovom Regionalnom komisijom.



Pisane vijesti