HFP raspisao natječaj za Bizovačke toplice

Slika /arhiva/heder1.jpg

Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) objavio je danas javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju 99,41 posto dionica Bizovačkih toplica, a rok za dostavu ponuda istječe 27. lipnja ove godine.
 
U drugom pokušaju prodaje, za 86.760 dionica Bizovačkih toplica oglašena je početna cijena od 26.028.000 kuna, što predstavlja 20 posto od nominalne vrijednosti ponuđenih dionica te tvrtke za pružanje hotelsko-ugostiteljskih usluga, turističko posredovanje, organizaciju kongresnog i lovnog turizma, mjenjačke poslove, pružanje usluga sportsko-rekreativnih aktivnosti i organizaciju kulturno-umjetničkih i zabavnih događanja.

Kako se navodi u natječaju, društvo Bizovačke toplice sastoji se od Hotela Toplice s jednom zvjezdicom i 37 soba, Hotela Termia s dvije zvjezdice i 108 soba, kompleksa od pet bazena s termo-mineralnom vodom, kupališno-rekreativnog kompleksa od devet bazena Grad vode tj. "Aquapolis" te Poliklinike za zdravstvenu rehabilitaciju.

Na kraju prošle godine ukupna aktiva društva je iznosila 136,5 milijuna kuna, dok su ukupne obveze bile nešto veće od 41 milijun kuna.

Potencijalni ponuđači trebali bi, među ostalim, ponudama priložiti program podmirenja tih obveza, kao i ponuditi zamjenska jamstva za obveze tvrtke pokrivene državnim jamstvima, a riječ je o kreditu Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR).

Također, trebali bi se obvezati da će 140 zaposlenika Toplica zadržati na rok od najmanje dvije godine, zadržati osnovnu djelatnost tvrtke te priložiti petogodišnji poslovni plan i program ulaganja. (Hina)



Pisane vijesti