Hrvatska dodatno napredovala u ADAC-ovom Routenplanneru

Slika /arhiva/ADAC_logo-tip.jpg

Njemački autoklub objavio je rezultate istraživanja „Gdje automobilisti provode godišnji odmor?“, koje svake godine provodi na kraju ljetne turističke sezone, o korištenju ADAC-ovog alata „Routenplanner“, koji se koristi kao informacija za trasiranje itinerara prema destinacijama u kojima Nijemci provode godišnji odmor. Rezultati istraživanja pokazali su kako je Hrvatska i ove godine povećala svoj udio u ispitivanju te je u 2012. godini 7,6 posto upita bilo usmjereno na naša odredišta. Hrvatska tako ove godine zauzima treće mjesto, dok prvo  i dalje drži Njemačka s 35, a drugo mjesto Italija s 18,4 posto.

Njemački autoklub objavio je rezultate istraživanja „Gdje automobilisti provode godišnji odmor?“, koje svake godine provodi na kraju ljetne turističke sezone, o korištenju ADAC-ovog alata „Routenplanner“, koji se koristi kao informacija za trasiranje itinerara prema destinacijama u kojima Nijemci provode godišnji odmor.

Rezultati istraživanja pokazali su kako je Hrvatska i ove godine povećala svoj udio u ispitivanju te je u 2012. godini 7,6 posto upita bilo usmjereno na naša odredišta. Hrvatska tako ove godine zauzima treće mjesto, dok prvo  i dalje drži Njemačka s 35, a drugo mjesto Italija s 18,4 posto.

ADAC je dodatno istražio i preferencije kod kampista. Hrvatska je i u ovom istraživanju zauzela treće mjesto nakon Njemačke i Italije. Među regijama, Istra je i dalje najomiljenija, dok je na odličnom drugom mjestu dalmatinska obala. Slijede talijanske regije Veneto i Friuli, jezero Garda te Gornja Bavarska.

Među turističkim regijama, najtraženija i za ovu godinu bila je Istra, koja taj primat drži od 2010. godine. Udio Istre povećao se na 6,7 posto nakon ljetne sezone 2012. godine, od 5,1 posto u 2010. godini. Među regijama drugo mjesto je zauzeo Južni Tirol s 4,7 posto upita, dok je na trećem mjestu područje jezera Garda.

Istraživanje je provedeno na uzorku od 1,3 milijuna upita korisnika ADAC-ova Routenplannera, koji i dalje ostaje najviše korištena usluga ADAC-a, usprkos sve većem korištenju navigacijskih sustava za automobile. „Routenplanner“ je dostupan na internet stranicama ADAC-a, ili izravno u poslovnicama ovog najvećeg auto-kluba u Europi, s 18  milijuna članova.

 



Pisane vijesti