Godišnji kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Šibeniku

Slika /arhiva/hok_ceh_www.JPG

Ovogodišnji, 28. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji istoimenog Ceha Hrvatske obrtničke komore (HOK) održat će se od 22. do 24. studenoga u Šibeniku s više stotina sudionika, a i ove će se godine s kongresa tijelima lokalne i državne vlasti uputiti inicijative i prijedlozi za otklanjanje problema s kojima se susreće ugostiteljsko-turistička struka.

Najavljujući u srijedu taj kongres na konferenciji za novinare u Šibeniku, predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Nenad Šepak te predsjednik Obrtničke komore Šibensko-kninske županije Joso Smolić istaknuli su da se samo u suradnji s nadležnim tijelima lokalne i državne vlasti mogu otkloniti problemi i prepreke s kojima se susreću ugostitelji i turistički djelatnici u Hrvatskoj, a neki od njih se godinama ne rješavaju.

"Pomalo je žalosno da svake godine iznova tražimo neke stvari koje nikako da se 'urede' pa ćemo tako i na ovogodišnjem kongresu ponoviti neke 'stare' zahtjeve struke, među kojima priznavanje troškova reprezentacije u 100-postotnom iznosu s  ciljem poticanja potrošnje, većeg zapošljavanja te ukidanje poreza na potrošnju koji je propisan samo za ugostiteljstvo", poručio je Šepak.

Na kongresu će se kroz stručna izlaganja i raspravu razmotriti stanje ugostiteljske struke, posebice nakon ovogodišnje turističke sezone, kao i aktualnosti u poslovanju ugostitelja, od poreznih aspekata u ugostiteljskom sektoru i strukovnog obrazovanja do inspekcijskih službi, kratkotrajnog zapošljavanja u sektoru, potporama i drugom.

Prvog radnog dana kongresa, u ponedjeljak, 23. studenoga, održat će se panel diskusija na kojoj bi trebali sudjelovati i ministri turizma te rada i mirovinskog sustava, a kongres završava 24. studenoga konferencijom za novinare na kojoj će predstavnici Ceha iznijeti zaključke kongresa.

(Hina)



Pisane vijesti