Forum zagrebačkih ugostitelja

Slika /arhiva/211114_forum-zg-ug.JPG

U organizaciji Udruženja ugostitelja Zagreba, 21. studenoga 2014. održava se Forum zagrebačkih ugostitelja, koji će okupiti više od 200 sudionika, vlasnika zagrebačkih klubova, restorana, slastičarnica, wine barova, street food restorana, kafića i drugih.

U Zagrebu je trenutno aktivno oko 4500 ugostitelja, od kojih je oko tri tisuće u članstvu zagrebačkog Udruženja, što ga čini i jednim od najvećih u Hrvatskoj, a to je i po prometu koji ostvaruju njegovi članovi.

Nakon lanjskog Foruma, na kojem su tražili smanjenje ili kompenzaciju za povećanje PDV-a s 10 na 13 posto te da ih se konzultira pri donošenju svih odluka važnih za ugostiteljstvo, ove će se godine najviše baviti temom priznavanja reprezentacije kao troška u 100-postotnom iznosu.

U sklopu Foruma ugostitelji će obilježiti i 150 godina od izlaganja prvog šampanjca od hrvatskog vina (Franjo Pokorny ga je prvi put izložio 1864. na izložbi vina u Zagrebu), dok će na posebnoj gastro prezentaciji predstaviti zagrebačku i hrvatsku kuhinju.



Najave