Pomoćnik ministra turizma Davor Ižaković otvorio Silk Road Economic Belt

Slika /arhiva/141120_silkroad1.jpg

Pomoćnik ministra Davor Ižaković jučer je otvorio konferenciju Silk Road Economic Belt 21. Century Maritime Silk Road u organizaciji Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) te veleposlanstva NR Kine u Zagrebu. Ovom je prilikom Ižaković rekao kako nam ovakvi skupovi približavaju saznanja o poslovanju u Kini te naglasio kako je ministar turizma s delegacijom ove godine već dva puta posjetio Kinu, a na  prošlotjednom CITM-u u Šangaju ministar turizma je imao uspješne razgovore s javnim institucijama. „Ovakvi forumi su multidisciplinarni, a turizam je samo jedna od tema razgovora. Što se tiče našeg resora, zadovoljni smo jer iz Kine u 10 mjeseci ove godine imamo oko 54 tisuće dolazaka i 81 tisuću noćenja, što je otprilike povećanje od 36% u odnosu na isto razdoblje prošle godine“, naglasio je Ižaković predstavivši turističke rezultate koje iz godine u godinu iz Kine bilježe dvoznamenkaste poraste.

Pomoćnik ministra Davor Ižaković jučer je otvorio konferenciju Silk Road Economic Belt 21. Century Maritime Silk Road u organizaciji Chinese Southeast European Business Association (CSEBA) te veleposlanstva NR Kine u Zagrebu. Ovom je prilikom Ižaković rekao kako nam ovakvi skupovi približavaju saznanja o poslovanju u Kini te naglasio kako je ministar turizma s delegacijom ove godine već dva puta posjetio Kinu, a na  prošlotjednom CITM-u u Šangaju ministar turizma je imao uspješne razgovore s javnim institucijama.

„Ovakvi forumi su multidisciplinarni, a turizam je samo jedna od tema razgovora. Što se tiče našeg resora, zadovoljni smo jer iz Kine u 10 mjeseci ove godine imamo oko 54 tisuće dolazaka i 81 tisuću noćenja, što je otprilike povećanje od 36% u odnosu na isto razdoblje prošle godine“, naglasio je Ižaković predstavivši turističke rezultate koje iz godine u godinu iz Kine bilježe dvoznamenkaste poraste.

Na konferenciji je sudjelovao i pomoćnik ministra zdravlja Miljenko Bura zadužen za zdravstveni turizam koji je govorio o mogućnostima za produljenje sezone kroz razvoj ovog turističkog proizvoda. Naglasio je kako je zdravstveni turizam industrija brzog razvoja, posebice na Dalekom istoku, a kako u Hrvatskoj imamo kvalitetne i međunarodno poznate liječnike. Hrvatska je osim toga, zemlja koja pruža dobru kvalitetu uz prihvatljivu cijenu, nalazi se blizu emitivnih tržišta te je otvorena i za turiste iz dalekih zemalja. Također, za razvoj zdravstvenog turizma, u mogućnosti smo dobiti sredstva iz EU fondova“, završio je svoje izlaganje pomoćnik Bura.

Na konferenciji je nadalje bilo riječi o poslovnoj suradnji između Kine i Hrvatske (B2B), ulozi medija u promociji zemalja i načinima da se međusobno upoznaju kroz medije, mogućnostima suradnje između NR Kine i Brodarskog instituta te bilateralnim odnosima između Kine i CEE (Central Eastern European) zemalja.



Pisane vijesti