Film o Zagrebu osvojio prvo mjesto na Međunarodnom festivalu turističkog filma

Slika /arhiva/tzzg-ww.jpg

Na netom završenom Baku International Tourism Film Festival (Međunarodnom festivalu turističkog filma), održanog u glavnom gradu Azerbajdžana, rumunjski film o Zagrebu osvojio je prvo mjesto, u kategoriji TV reportaže.

Film pod nazivom „Zagreb, a city-break“ nastao je kao rezultat studijskog putovanja rumunjske TV ekipe kanala Travel Mix, u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba, a u sastavu: Madalina Neagoe – producentica te Gheorge Ion – snimatelj. Reportaža koja prikazuje sve najbitnije vedute te atrakcije Zagreba i okolice, snimljena je u srpnju prošle godine, traje 42 minute, sinkronizirana je na engleski jezik, a dostupna je na You Tube kanalu.

Turistička zajednica grada Zagreba konstantno radi na promociji hrvatske metropole. Sustavnom promocijom, suradnjom s medijima diljem svijeta, organizacijom posebnih promocija te nastupima na turističkim sajmovima i kongresnim burzama, grad Zagreb se premetnuo u jedan od obaveznih lokaliteta za posjetiti u Hrvatskoj. Suradnja s medijima, kako stranim tako i s domaćim, najvažniji je oblik promocije turističke destinacije, a odvija se kroz organizaciju studijskih putovanja, konferencija za novinare te internet – web stranice, newsletter, press release.



Pisane vijesti