Državna tajnica Sandra Herman sudjelovala na potpisivanju Sporazuma o udruživanju turističkih zajednica riječkog prstena i općine Klana

Slika /AAA_2020_MINTIS/logos/201028_dt_Sandra_Herman.jpg

Državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman sudjelovala je danas, 28. listopada 2020. godine, video linkom na svečanom potpisivanju Sporazuma o udruživanju turističkih zajednica riječkog prstena i općine Klana.

Riječ je o projektnom udruživanju turističkih zajednica gradova Rijeke, Bakra, Kastva, Kraljevice, općina Čavle, Jelenje, Kostrena i Viškovo s općinom Klana u cilju tješnje suradnje kroz zajedničko predstavljanje i razvoj destinacija.

Budući da turizam nadilazi administrativne granice, te se turističke destinacije više ne mogu promatrati samo kao područja unutar jedinica lokalne samouprave, turističke zajednice trebaju preuzeti ulogu destinacijskih menadžment organizacija.

To će se upravo ovim sporazumom lakše uspostaviti među turističkim zajednicama riječkog prstena i općine Klana, uz konkretnije kreiranje turističkog proizvoda i bolje valoriziranje turističkih resursa.

Državna tajnica Herman ovom prigodom je kazala kako je donošenjem Zakona o turističkoj pristojbi, Zakona o članarinama turističkim zajednicama te Zakona o turističkim zajednicama i promicanju hrvatskog turizma, Hrvatska uspostavila kvalitetan zakonodavni okvir adekvatan za izazove 21. stoljeća, primjeren trendovima i brzim kretanjima modernog turističkog tržišta.

Po uzoru na suvremene svjetske sustave, odgovor na izazove leži upravo u uspostavi sustava turističkih zajednica prema načelu destinacijskog menadžmenta, a „Riječki prsten“ u turističkom smislu ima priliku postati zaokružena destinacija s mogućnošću razvijanja i promoviranja pod jednim imenom i brandom, dodala je državna tajnica Herman.
 

Priopćenja