Državni tajnik Tomislav Družak susreo se s čelnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/201028_mints_1.jpg

Državni tajnik Tomislav Družak održao je sastanak s čelnicima Hrvatskog paraolimpijskog odbora na temu planiranja i provedbe projekata financiranih iz EU sredstava za sport osoba s invaliditetom u programskom razdoblju 2021. - 2027. 

Predsjednik Hrvatskog paraolimpijskog odbora Ratko Kovačić izvijestio je o dosadašnjoj uključenosti u korištenje EU fondova, kroz Erasmus+ program i Europski socijalni fond, te naglasio kako je cilj u nadolazećem razdoblju osigurati svim osobama s invaliditetom priliku za kontinuirano bavljenje sportom i jačanje kapaciteta sportskih klubova osoba s invaliditetom.

Na sastanku su razmijenjena dosadašnja iskustva provođenja ESF projekata u okviru poziva „Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport” te se razgovaralo o mogućnostima modificiranja pojedinih uvjeta za učinkovitije korištenje sredstava u nadolazećem financijskom razdoblju.

Osnovni cilj je uključiti što više osoba s invaliditetom u sport uzimajući u obzir zastupljenost svih skupina osoba s invaliditetom, a na sastanku su razmijenjeni i prijedlozi za osiguravanje kontinuiranog ulaganja i aktivnog uključivanja lokalnih zajednica.

Ministarstvo turizma i sporta informiralo je o planiranom procesu izrade operativnih programa za financijsko razdoblje 2021. - 2027., koji će započeti uskoro. Kroz ESF+ će se, između ostaloga, predlagati aktivnosti socijalnog uključivanja ranjivih skupina koje su u skladu s ciljevima Hrvatskog paraolimpijskog odbora.

Priopćenja