Dodjelom nagrada i priznanja završili ovogodišnji Dani hrvatskog turizma

Slika /arhiva/091023-vjes-tb1.jpg

Dani hrvatskog turizma završili su večeras u Bolu na otoku Braču, dodjelom nagrada i priznanja u akcijama ocjenjivanja kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca u akcijama „Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2008.“, koju provodi Hrvatska radiotelevizija u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom i „Plavi cvijet“, te “Zeleni cvijet“ i „Djelatnik godine“, koju provodi Hrvatska turistička zajednica. Također, priznanje je uručeno i predstavniku Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, koji je ovogodišnji laureat izbora najbolje destinacije u akciji „Europske destinacije izvrsnosti (EDEN)“. Prvi je put ovu manifestaciju posjetila Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske, koja je prigodom uručivanja nagrade najboljima istaknula kako će sljedeće godine, ukoliko se ponovi ovako dobra sezona, na Dane hrvatskog turizma doći cijela Vlada. Ministar turizma Damir Bajs je, zahvalivši premijerki Kosor na dolasku, još jednom naglasio kako angažman za pripremu sljedeće sezone počinje već sada, jer smo zahvaljujući odlučnim i pravovremenim mjerama, te dobroj promociji hrvatskog turizma, ostvarili uspjeh, ali 'postignuti bodovi se ne prenose u sljedeću godinu'. Za uspjeh ove sezone stoga valja zahvaliti svima onima koji su pomogli u tome, svim turističkim djelatnicima, zaključio je Bajs.

Dani hrvatskog turizma završili su večeras u Bolu na otoku Braču, dodjelom nagrada i priznanja u akcijama ocjenjivanja kvalitete hrvatskih turističkih odredišta, tvrtki i pojedinaca u akcijama „Turistički cvijet - Kvaliteta za Hrvatsku 2008.“, koju provodi Hrvatska radiotelevizija u suorganizaciji s Hrvatskom gospodarskom komorom i „Plavi cvijet“, te “Zeleni cvijet“ i „Djelatnik godine“, koju provodi Hrvatska turistička zajednica. Također, priznanje je uručeno i predstavniku Nacionalnog parka Sjeverni Velebit, koji je ovogodišnji laureat izbora najbolje destinacije u akciji „Europske destinacije izvrsnosti (EDEN)“.



Prvi je put ovu manifestaciju posjetila Jadranka Kosor, predsjednica Vlade Republike Hrvatske, koja je prigodom uručivanja nagrade najboljima istaknula kako će sljedeće godine, ukoliko se ponovi ovako dobra sezona, na Dane hrvatskog turizma doći cijela Vlada.
 


Ministar turizma Damir Bajs je, zahvalivši premijerki Kosor na dolasku, još jednom naglasio kako angažman za pripremu sljedeće sezone počinje već sada, jer smo zahvaljujući odlučnim i pravovremenim mjerama, te dobroj promociji hrvatskog turizma, ostvarili uspjeh, ali 'postignuti bodovi se ne prenose u sljedeću godinu'. Za uspjeh ove sezone stoga valja zahvaliti svima onima koji su pomogli u tome, svim turističkim djelatnicima, zaključio je Bajs.
   


Ovo je druga godina otkako Ministarstvo turizma priređuje Dane hrvatskog turizma, u suorganizaciji s Hrvatskom turističkom zajednicom, Hrvatskom gospodarskom komorom te Hrvatskom radiotelevizijom i u suradnji s Ministarstvom zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, Institutom za društvena istraživanja „Ivo Pilar“, Hrvatskom udrugom hotelijera i restoratera, Hrvatskim autoklubom i sustavom turističkih zajednica.
 
Domaćini su ove godine Splitsko-dalmatinska županija, te turistička zajednica i općina Bol, koji je istodobno proglašen ovogodišnjim turističkim prvakom Hrvatske.
 
Riječ je o najvećem skupu hrvatskih turističkih djelatnika na kojem struka ima prigodu analizirati učinke ovogodišnje sezone, te raspraviti o najavama za sljedeću turističku godinu.
 



U završnoj večeri Dana hrvatskog turizma, svečano je otvorena i izložba pod nazivom 'Split je događaj', čime je i za oko 1500 sudionika ove manifestacije predstavljen novi vizualni identitet Turističke zajednice grada, autora dizajna Maria Brzića i autora fotografije Ante Verzottija.
 


U nazočnosti brojnih uzvanika, od Ante Sanadera, župana Splitsko-dalmatinske županije, Jure Šundova, zamjenika gradonačelnika Splita i drugih, izložbu je otvorio Damir Bajs, ministar turizma, naglasivši kako je grad Split kao mjesto susreta i bogate povijesti zaslužio pozornost kao važna turistička destinacija.
 


Prigodom otvaranja izložbe, posebno je naglašeno zadovoljstvo i time što je grad Split zauzeo prvo mjesto u akciji 'Plavi cvijet 2009.' HTZ-a, u kategoriji mjesta s više od 20 tisuća stanovnika, u kojoj se ocjenjuje uređenost gradova, općina i mjesta primorske Hrvatske, a k tome je, u izboru za najboljeg djelatnika u akciji „Čovjek ključ uspjeha u turizmu“, titulu najboljega kuhara dobio Zlatko Marinović, iz splitskog restorana Noštromo.


Pisane vijesti