Izazovi turističke 2010. godine i suradnja poljoprivrede i turizma

Slika /arhiva/bosiljko_bajs1w.jpg

Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja pojačano će surađivati na razvoju seoskog turizma i domaćih eko i poljoprivrednih proizvoda te njihovog jačeg plasmana u turizmu, o čemu su ministar turizma Damir Bajs i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Srećko Selanac danas u sklopu završnog Dana hrvatskog turizma u Bolu na Braču potpisali sporazum o suradnji. Govoreći o izazovima turističke 2010. godine, ministar Bajs je upozorio sve u sektoru da se dobro pripreme, jer će sljedeća godina biti također zahtjevna i teška, dodavši kako zasad Ministarstvo turizma neće davati prognoze za iduću godinu, jer to nisu dali ni konkurenti, niti Svjetska turistička organizacija - UNWTO. No, sljedeće godine bit će nastavljena suradnja javnog i privatnog sektora, te ukupne mjere oglašavanja i promocije hrvatskog turizma, o čemu će se više znati već početkom studenoga.

Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja pojačano će surađivati na razvoju seoskog turizma i domaćih eko i poljoprivrednih proizvoda te njihovog jačeg plasmana u turizmu, o čemu su ministar turizma Damir Bajs i državni tajnik Ministarstva poljoprivrede Srećko Selanac danas u sklopu završnog Dana hrvatskog turizma u Bolu na Braču potpisali sporazum o suradnji.



Naglasivši da je cilj te suradnje jačanje proizvodnje domaćih, autohtonih, eko certificiranih hrvatskih proizvoda, Selanac je prilikom potpisivanja sporazuma kazao kako je siguran da ti proizvodi imaju mjesto u turizmu, posebno seoskom.



Ministar turizma Bajs dodao je da se time zapravo proširuje program Ministarstva turizma o kreditiranju razvoja turizma na selu, smatrajući da Hrvatska ima velike potencijale u ruralnim prostorima upravo za takav oblik turističke ponude. Stoga je u sklopu ovogodišnjih Dana hrvatskog turizma prvi put održavn i sajam domaćih eko-proizvoda na kojemu se predstavilo 20 izlagača iz cijele Hrvatske.



Govoreći o izazovima turističke 2010. godine, ministar Bajs je upozorio sve u sektoru da se dobro pripreme, jer će sljedeća godina biti također zahtjevna i teška, dodavši kako zasad Ministarstvo turizma neće davati prognoze za iduću godinu, jer to nisu dali ni konkurenti, niti Svjetska turistička organizacija - UNWTO. No, sljedeće godine bit će nastavljena suradnja javnog i privatnog sektora, te ukupne mjere oglašavanja i promocije hrvatskog turizma, o čemu će se više znati već početkom studenoga.

Dani hrvatskog turizma završavaju večerašnjom svečanom dodjelom godišnjih turističkih nagrada, na kojoj se očekuje i Jadranka Kosor, predsjednica hrvatske Vlade.


Pisane vijesti