Dobre najave iz Švicarske uoči turističkog sajma u Zürichu

Slika /arhiva/HTZlogo.jpg

U Hrvatsku bi ove godine moglo doći više švicarskih turista nego prošle godine, jer im uslijed aprecijacije franka predstavlja još povoljniju destinaciju nego dosad, a na tom se tržištu hrvatski turizam i nešto jače promovira, doznaje se iz švicarskog predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Zürichu uoči ovotjednog međunarodnog turističkog sajma FESPO 2015.

Sajam Fespo u Zürichu jedan je od najvećih turističkih sajmova u Švicarskoj, a ove će mu godine zemlja partner biti Hrvatska. Ove se godine održava po jubilarni 25. put, i to od 29. siječnja do 1. veljače, za više od 650 izlagača iz cijelog svijeta.

HTZ je nositelj nastupa Hrvatske kao zemlje partnera, što je ujedno i jedino takvo partnerstvo Hrvatske ove godine na međunarodnim turističkim sajmovima, Na sajmu će uz direktora Glavnog ureda HTZ-a Ratomira Ivičića sudjelovati i ministar turizma Darko Lorencin.

Svoju ponudu će uz HTZ predstaviti i desetak hrvatskih turističkih tvrtki i zajednica te Croatia Airlines, a svi očekuju poraste turističkog prometa iz Švicarske.

(Hina)

Stranica