Konferencija „Svjetska top destinacija: Održiv i konkurentan turizam diljem Europe“

Slika /arhiva/EU-comm_LL.jpg

U Bruxellesu će se 17. ožujka 2015. godine održati konferencija pod nazivom „Svjetska top destinacija: Održiv i konkurentan turizam diljem Europe

Europa je i dalje na prvom mjestu kao svjetsko turističko odredište, u kojemu turizam u BDP-u sudjeluje s oko 8,4 posto, a brojke pokazuju da se turizam od gospodarske krize oporavlja bolje od većine ostalih sektora u EU. 

Kako bi se zadržala i poboljšala trenutna pozicija, govornici i sudionici bavit će sei aktualnim europskim turističkim trendovima, izazovima u turizmu, praćenjem i mjerenjem utjecaja europskih partnerstava i inicijativa, razmjenom iskustva i znanja na lokalnoj, regionalnoj i europskoj razini, jačanjem suradnje, kompeticije i inovativnosti te utjecajem turizma na ekonomije europskih zemalja.

Konferencija je namijenjena voditeljima regionalnih ureda, voditeljima projekata, regionalnoj upravi, upraviteljima ekonomskog razvoja, europskim turističkim udruženjima, lokalnim pružateljima turističkih usluga, pružateljima sportskih usluga te hotelijerima.



Pisane vijesti