Dobar turistički promet i u Dubrovniku

Dubrovnik je u travnju ove godine zabilježio poraste turističkih dolazaka i noćenja u odnosu na isti mjesec prošle godine, dok je u prva četiri mjeseca ove godine u taj grad došlo manje turista nego lani, ali su ostvarili više noćenja, doznaje se iz Turističke zajednice grada Dubrovnika.

U travnju ove godine Dubrovnik je posjetilo 35,5 tisuća ili 5 posto više turista nego u istom lanjskom mjesecu, a veći porast od 8 posto ostvaren je s 101,3 tisuće noćenja.

U strukturi turista najbrojniji u Dubrovniku u travnju bili su Francuzi, slijede ih domaći, te turisti iz Velike Britanije, Španjolske, Njemačke, SAD-a i Japana.

U prva četiri mjeseca pak dolazaka turista je bilo 3 posto manje nego lani ili 62,5 tisuća, dok je s ukupnih 190,6 tisuća noćenja ostvaren porast od 9 posto.

Iz dubrovačke Turističke zajednice ističu i dobar turistički posjet tijekom proteklog prvosvibanjskog vikenda kada je u svim vrstama smještajnih objekata na području grada bilo oko 6.700 gostiju. Najviše je i tada bilo Francuza, te turista iz Bugarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Velike Britanije, Italije i Njemačke.

Početkom svibnja u Dubrovnik su po prvi put sletjeli zrakoplovi dviju niskotarifnih avio kompanija EasyJet i Jet2, koji će ovog ljeta imati polaske iz šest novih destinacija izravno prema Dubrovniku - Pariza, Berlina, Milana, Ženeva, Liverpoola i Londona-Gatwick, odnosno iz dviju zračnih luka s britanskog otočja, Belfasta i Leedsa. (Hina)


Pisane vijesti