Državni tajnik Grgić u Ukrajini predstavio mjeru privremenog ukidanja viza

Državni tajnik Branko Grgić danas je u Kijevu, u pratnji Želimira Kramarića, ravnatelja Uprave za turističku politiku, tržište i međunarodnu suradnju, održao prezentaciju ukupne hrvatske turističke ponude s naglaskom na ukrajinsko tržište, a u povodu privremenog ukidanja viza za građane Ukrajine.

Domaćin konferencije za novinare bio je Veleposlanik RH u Ukrajini Željko Kirinčić, a predstavljanje Hrvatske su pratili predstavnici agencija, turoperatora i brojni novinari.
 

Državni tajnik Grgić posebno je naglasio privremeno ukidanje viza za razdoblje od 1. svibnja do 31. listopada ove godine, kao prvu mjeru Akcijskog plana za turizam, što će znatno olakšati putovanja ukrajinskih građana.

Prezentacija je pobudila veliko zanimanje ukrajinske javnosti za aktualnu hrvatsku turističku ponudu, a posebno je dobro prihvaćena privremena suspenzija viznog sustava.

Tijekom 2008. godine Hrvatska je izdala ukupno 32 tisuće viza ukrajinskim turistima koji su se odlučili posjetiti našu zemlju, a zahvaljujući novim mjerama  očekuje se da bi navedeni broj gostiju tijekom 2009. godine mogao porasti do 50 ili 60 tisuća. 


Pisane vijesti