Dan karijera - sajam zapošljavanja

Na tradicionalnom, osmom jednodnevnom sajmu zapošljavanja 'Dan karijera', koji se održava u Boćarskom domu u Zagrebu, predstavlja se 35 poslodavaca, a njihove štandove obilaze uglavnom studenti i oni koji su nedavno diplomirali.

Kao tradicionalni jednodnevni sajam, Dan karijera prerastao je u najveći poslovni sajam ove vrste u zemlji, a njegovo je značenje, uz Ministarstvo turizma prepoznao i Ured Predsjednika RH prihvaćanjem pokroviteljstva, kao i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Sveučilište u Zagrebu, Grad Zagreb i Hrvatska udruga poslodavaca.

U ime pokrovitelja, Ministarstva turizma, na otvorenju sajma sudionike je pozdravila Andrea Petrov, ravnateljica Uprave za sustav turističkih zajednica.

Organizator Dana karijera, koji se održava dvaput godišnje, je Grupa Selectio, čiji je najpoznatiji projekt internetska burza rada Moj posao.

U svom osmom izdanju manifestacija je posebno posvećena mlađim osobama s invaliditetom.

Najveće gužve uobičajeno su na štandovima banaka, tvrtaka iz telekomunikacijske industrije i medija, a značajan interes potencijalni zaposlenici pokazuju i za tvrtke iz prehrambenog sektora.

Oni na štandovima mogu ostaviti svoje životopise i ponude te doznati imaju li šanse za zaposlenje s obzirom na svoje kvalifikacije i sklonosti. Neki odrađuju i prve intervjue s potencijalnim poslodavcima.

Uz studente zagrebačkog Sveučilišta, koji dominiraju među posjetiteljima, došli su i studenti s fakulteta iz Rijeke, Pule, Zadra, Splita i Osijeka.

Za posjetitelje su organizirane radionice, prezentacije tvrtaka te predavanja na temu zapošljavanja, ponašanja na intervjuu, pisanja životopisa, prijava za posao i pronalaženja prvog ili boljeg zaposlenja.

U sklopu Dana karijera održava se okrugli stol na temu "Mobilnost radne snage" čiji je cilj informirati studente o mogućnostima zapošljavanja u regiji, a raspravljat će se i o utjecaju trenutne ekonomske situacije na zapošljavanje.


Pisane vijesti