MINISTARSTVO TURIZMA POKROVITELJ 8. DANA KARIJERA

Slika /arhiva/8DK_logo-w.jpg

 

Ministarstvo turizma prihvatilo je pokroviteljstvo manifestacije 'Dan karijera', što će se 7. svibnja ove godine održati osmi put, u organizaciji portala MojPosao (www.mojposao.net).

Kao tradicionalni jednodnevni sajam, Dan karijera prerastao je u najveći poslovni sajam ove vrste u zemlji, a njegovo je značenje, uz Ministarstvo turizma prepoznao i Ured Predsjednika RH prihvaćanjem pokroviteljstva, kao i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, Sveučilište u Zagrebu, Grad Zagreb i Hrvatska udruga poslodavaca.

Dan karijera je najveći poslovni sajam namijenjen upoznavanju i povezivanju poslodavaca sa studentima završnih godina fakulteta te mladim i perspektivnim zaposlenicima. Hrvatski Dan karijera prerastao je u tradicionalni sajam, održava se četvrtu godinu za redom te je prepoznatljiv među poslovnom i studentskom populacijom.

Na Danu karijera mladi će po osmi put imati priliku susresti se s poslodavcima, koji na ovoj manifestaciji već tradicionalno pronalaze kvalitetne zaposlenike.

Dan karijera manifestacija je osmišljena prema europskim standardima koja ima za cilj okupiti i povezati na jednom mjestu studente, apsolvente i postdiplomante te uspješne tvrtke; prezentirati najbolje tvrtke svim studentima i profesionalcima na početku karijere, te omogućiti direktan kontakt između poslodavaca i posloprimaca.

Cilj manifestacije je i upoznati studente s potrebama tvrtki i načinom regrutacije u pojedinim tvrtkama kao i upoznati posloprimce s najboljim načinima traženja posla i zapošljavanja u općem smislu, putem raznih radionica.

Prema programu manifestacije studenti i mladi profesionalci mogu se kroz prezentacije na centralnoj pozornici upoznati s poslovanjem istaknutih hrvatskih tvrtki, njihovim potrebama i načinima regrutiranja kadrova, a kroz stručne radionice naučiti kako se najbolje predstaviti potencijalnim poslodavcima, kako napisati životopis, te prisustvovati simulacijama intervjua za posao.

Svaku dosadašnju manifestaciju posjetilo je više od 6000 studenata i mladih osoba u potrazi za prvim ili boljim zaposlenjem, a među njima su uvijek bili i studenti iz Osijeka, Pule, Rijeke, Splita, Varaždina i Zadra.

Upravo zbog velikog broja studenata iz ostalih gradova, poslodavcima se sudjelovanjem na Danu karijera pruža jedinstvena mogućnost da među brojnim mladim posloprimcima pronađu potencijalne kandidate i za svoje regionalne centre, te odaberu najbolje među njima.

Ovu jedinstvenu priliku za predstavljanje do sada je iskoristilo već više od 180 hrvatskih i stranih tvrtki. Svi oni se slažu da su ležeran pristup kandidatima, ubrzan proces zapošljavanja te mogućnost upoznavanja velikog broja kvalitetnih kandidata glavne prednosti ovakvog načina regrutacije zaposlenika. 



Najave