Do kraja godine više od milijun noćenja

Slika /arhiva/121030-ma1.jpg

Makarska uspješno privodi kraju ovogodišnju turističku sezonu očekujući na kraju godine ostvariti više od milijun turističkih noćenja i time skoro dostići predratne rezultate turističkog prometa u gradu. Kazao je to predsjednik Turističkog vijeća makarske TZ Marko Ožić Bebek na današnjoj sjednici Vijeća, ne skrivajući zadovoljstvo ovoljetnim turističkim učinkom u Makarskoj. Dodao je pritom kako je u gradu do kraja rujna boravilo 134.603 gostiju ili 11 posto više nego lani, a 946.539 ostvarenih noćenja je 13 posto više nego u prvih devet prošlogodišnjih mjeseci.

Kod domaćih gostiju zabilježen je blagi pad dolazaka i noćenja u odnosu na lanjsko ljeto, pa je potrebno dodatnim akcijama stimulirati,, hrvatsko turističko tržište, kazao je Bebek, kojega veseli brojniji dolazak stranaca. Hoteli bilježe vrlo kvalitetno turističko ljeto s brojnijim noćenjima i kvalitetnijim financijskim učinkom nego prošle godine, kazano je nadalje na sjednici Vijeća, a direktor Hotela Makarska Joško Lelas ukazao je na vrlo dobru posezonsku popunjenost hotela. Makarski privatni iznajmljivači zadovoljni su ljetom, te s ostvarenih 580.000 noćenja imaju učinak za 19 posto bolji nego godinu dana ranije. Najbrojniji makarski gosti bili su Poljaci, slijede zatim Česi, turisti iz Bosne i Hercegovine, Nijemci i Slovaci.

Na sjednici Turističkog vijeća prihvaćen je Plan i program rada Turističke zajednice grada Makarske za iduću godinu te donesena odluka o raspisivanju natječaja za direktora Turističkog ureda u Makarskoj.  (tekst i foto: Vedran Ribarević)  
 



Pisane vijesti