Ministarstvo turizma šalje prve račune trgovačkim društvima za korištenje turističkog zemljišta

Slika /arhiva/mint.jpg

Ministarstvo turizma poslalo je prve račune trgovačkim društvima koja su podnijela zahtjeve za odobravanjem koncesija za korištenje zemljišta neprocijenjenog u postupku pretvorbe i privatizacije u kampovima i ostalim turističkim naseljima temeljem Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije. Istodobno, Ministarstvo turizma provodi dva procesa, jedan je tehnički dio koji se odnosi na izdavanje računa i naplatu koncesije do izdavanja konačnog rješenja o koncesiji, a drugi je dio koji se odnosi izmjene i dopune Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije, u suradnji s Ministarstvom pravosuđa kao nositeljem Zakona i DORH-om.

Ministarstvo turizma poslalo je prve račune trgovačkim društvima koja su podnijela zahtjeve za odobravanjem koncesija za korištenje zemljišta neprocijenjenog u postupku pretvorbe i privatizacije u kampovima i ostalim turističkim naseljima temeljem Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije.

Istodobno, Ministarstvo turizma provodi dva procesa, jedan je tehnički dio koji se odnosi na izdavanje računa i naplatu koncesije do izdavanja konačnog rješenja o koncesiji, a drugi je dio koji se odnosi izmjene i dopune Zakona o turističkom i ostalom građevinskom zemljištu neprocijenjenom u postupku pretvorbe i privatizacije, u suradnji s Ministarstvom pravosuđa kao nositeljem Zakona i DORH-om.

Izmjene i dopune Zakona o turističkom zemljištu jedna su od prioritetnih aktivnosti Ministarstva ove jeseni, budući da je provedba navedenog zakona jedna od glavnih prepreka za daljnje investicije, posebno u kampovima. Ministarstvo turizma će sukcesivno, ovisno o cjelovitosti podataka ispostavljati račune te paralelno dopunjavati postojeću dokumentaciju koja se odnosi na koncesije nad kampovima i ostalim turističkim naseljima s ciljem izdavanja rješenja o koncesiji.

Do kraja godine ispostavit će se računi svim trgovačkim društvima koja su podnijela zahtjev za dodjelu koncesije. Računi se izdaju za godine 2011. (fiksni i varijabilni dio), te 2012. (fiksni dio).

Ukupni prihodi koji se očekuju od ovog postupka su oko 50 milijuna kuna, koji će biti podijeljeni, sukladno zakonu između Republike Hrvatske, jedinica lokalne samouprave te županija.

 



Pisane vijesti