Dani hrvatskog turizma: Dodijeljen prvi dio nagrada

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/181024_nagrade_1.jpg

U sklopu tradicionalne turističke manifestacije Dani hrvatskog turizma, večeras je dodijeljen prvi dio nagrada Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, atrakcije godine, nagrade poslovnom sektoru (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) te ljude u turizmu. Drugi dio nagrada dodijelit će se u četvrtak 25. listopada, za 10 najboljih u turizmu, u sljedećim kategorijama: Kulturna turistička atrakcija godine, Turistički događaj godine, Inovacija u turizmu godine, Restoran godine, Turistička agencija godine, Marina godine, Kamp godine, Hotel godine, Turistička destinacija godine te nagrada „Anton Štifanić“ za životno djelo te za osobu godine.

U glavnom dijelu programa drugog dana manifestacije bit će održan "18. Hrvatski turistički forum" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore s temom “Ljudski potencijali - izazovi hrvatskog turizma“ u kojem će sudjelovati domaći i strani govornici koji će raspravljati o nizu aktivnosti koje HGK provodi radi poticanja i promocije dualnog obrazovanja, rješavanja pitanja nedostatka radne snage i razvoja ljudskih potencijala.

Također, održat će se i već tradicionalni susret turističkih djelatnika s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske koji će biti posvećen budućem razvoju hrvatskog turizma.

U sklopu programa održat će se i panel „Hrvatska - nova gastro ikona Europe“ gdje će se govoriti o odrednicama uspješnog gastro turizma, što se dobiva njegovim razvojem, koji su faktori uspjeha te koje mjesto zauzima Hrvatska na europskoj gastronomskoj karti.

U nastavkubit će održan i okrugli stol „Hrvatska - mala zemlja, veliki brend“, posvećen predstavljanju Hrvatske u turističkom, gospodarskom i znanstvenom svijetlu na korist cjelokupnom brendu.

Posebna pozornost u ovogodišnjem programu DHT-a posvećena je i vidljivosti te promotivnoj važnosti turističkih blogera u predstavljanju turističke ponude kroz susret blogera iz zemlje i svijeta u panelu „Turistički bloger – zanimanje iz snova. Mit ili stvarnost?“

Koliko video i turističke promotivne aktivnosti idu ruku pod ruku, dodatno će biti potvrđeno predstavljanjem hrvatskog promotivnog turističkog spota „Ambasadori hrvatskih turizma“ koji je proglašen i najboljim svjetskim promotivnim spotom za prošlu godinu u izboru neovisnih stručnjaka. Zašto je zaslužio toliko pažnju medija, turista i struke, objasnit će direktor i osnivač Citizen.tv-a, Philip DeBevoise.

Radni dio programa zaključit će predstavljanje istraživanja „Kakav turizam želimo - studija održivosti Splitsko-dalmatinske županije“ te o održivom upravljanju u turizmu na Sredozemlju.

Organizatori skupa su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora koji ovu manifestaciju zajedno organiziraju već jedanaest godina zaredom.

Dani hrvatskog turizma ove se godine održavaju uz potporu Grada i Turističke zajednice Grada Hvara koji ove godine obilježavaju 150 godina organiziranog turizma.
 
Više o programu Dana hrvatskog turizma na mrežnim stranicama Ministarstva turizma.

Pisane vijesti

Dokumenti