Cappelli: Svi smo svjesni situacije i zajedno s gospodarstvenicima tražimo rješenja

Slika /AAA_2020_ABC/b_logos/capelli15_roa_041116.jpeg

​Ministar turizma Gari Cappelli danas, uoči sastanka premijera i članova kriznog stožera u vladi, izjavio je da su svi svjesni situacije, realni i korektni jedni prema drugima te da nema "mi-vi-oni" već da zajedno s gospodarstvenicima nastupaju i traže rješenja, a ne svatko za sebe.

Cappelli je izvijestio da će se razgovarati o zdravstvenoj situaciji, te da se danas sastaju i hotelijeri i analizirati situaciju i mjere koje su potrebne, kao i da se ovih dana čuo s predsjednicom udruge privatnih iznajmljivača, te od nje i drugih iz sektora, čeka da se vidi što je najpotrebnije, pri čemu će najvažniji biti kriteriji za pomoć.

"Mi više-manje znamo u kojem bi smjeru trebali ići, ali moramo vidjeti kriterije, to je najosnovnije. Sve u sektoru zamolili smo da kažu i vidimo što je 'najgoruće' i što bi trebalo imati prvenstvo. Mislimo da je to zaštita radne snage i prva likvidnost koju bi im trebali pružiti", kazao je Cappelli.

Ti se kriteriji sada stvaraju, a kada to zaokruže u ponedjeljak su, kako je najavio, završni sastanci s bankama, HNB-om, HBOR-om i drugima.

"Slažu se sve mjere i bolje je da budu dan-dva kasnije, ali da je to kako treba i da zaokružimo sve, nego da ubrzavamo", poručio je Cappelli, ocjenjujući jako dobrom suradnju sa gospodarstvenicima. (Hina)

Pisane vijesti