Inicijativa i mjera pomoći turizmu i ugostiteljstvu kod pronalaska radnika u vrijeme krize radi koronavirusa

Slika /AA_2018_b-fotke/2019 vijesti/190907-bd_selo.jpg

​U vrijeme blokade domaćeg turizma i ugostiteljstva zbog koronavirusa treba razmišljati o tome kako dočekati razdoblje normalnog poslovanja, potrebe za ugostiteljskim kadrom neće nestati, tvrdi Zoran Šimunić iz portala Gastroposao.eu

Temeljem novonastale situacije širenja korona virusa koja naročito ugrožava poslovanje sektora turizma i ugostiteljstva, portal Gastroposao.eu uključio se u inicijativu pomoći ovom sektoru povoljnijim uvjetima vezanim uz pronalaženje radnika.

„Iako je u trenutnoj situaciji teško razmišljati o normalnom poslovanju, mišljenja smo da će turistička sezona i relativno normalno poslovanje u turizmu i ugostiteljstvu početi s određenim vremenskim odmakom. Prema nekim pokazateljima sezona bi se trebala i produžiti, što znači da potreba za radnicima neće nestati, točnije ponovo će se pojaviti problem pronalaska odgovarajućeg kadra. U tom smislu i mi nastojimo pomoći konkretnom incijativom, posebice u kontekstu troška za poslodavca, ali možda i najvažnije, trajanja natječaja kako bi se osiguralo dovoljno vremena za prikupljanje kvalitetnih prijava kandidata“, ističe Zoran Šimunić, voditelj i analitičar portala Gastroposao.eu.

Bitno je naglasiti da se, usprkos trenutnoj situaciji, prema našim statistikama broja prijava posloprimaca na objavljene natječaje ne smanjuje što dodatno ohrabruje, dodaje Šimunić.

Svjesni činjenice da će se poslovanje poslovnih subjekata ove godine bitno promijeniti, od popunjenosti kapaciteta, pa do realnog početka sezone, tim portala Gastroposao.eu spreman je pomoći kroz posebno povoljne pakete za objavu natječaja koje će poslodavci moći iskoristiti. Konkretno, cijene paketa smanjene su za 50 do 65 posto, ali ono što je još važnije, samo trajanje paketa odnosno objava natječaja, produženo je s 30 na 60 dana.

Paketi natječaja, osim istaknutog prikaza samog objekta, opisa poslodavca i traženih kvalifikacija radnog mjesta, uključuju i plaćene boost reklame na društvenim mrežama (Facebook, Instagram...) prema demografskom profilu kandidata te objavu bannera u medijskom prostoru. Paketi su prilagođeni za brzu prijavu za kandidate koji nemaju tehničko znanje, što je posebno važno.

Uz spomenuto, poslodavci koji posluju na području grada Novalje mogu iskoristiti posebnu pogodnost – besplatnu objavu natječaja na portalu temeljem subvencije samog Grada unutar programa pomoći poduzetnicima.

Gradonačelnik Novalje, Ante Dabo, ističe da su oni kao jedinica lokalne samouprave koja znatno ovisi o uspjehu turizma i sezone, također prepoznali problem te odlučili odmah aktivno pomoći subjektima na njihovom području kroz projekt 100% subencije pokrića troška za pronalazak radnika kroz portal gastroposao.eu. Kako Dabo ističe, sada treba biti oprezan, ali prema našim indikacijama, vjerujemo da će se situacija početi normalizirati s odmakom od 30-tak dana, te baš sada trebamo biti na prvoj liniji obrane i u ovom segmentu. S druge strane, sigurno je da će se i samo trajanje sezone produžiti, što treba promatrati u kontekstu aktivnosti projekta Croatia 365.
 
Više o samim paketima na portalu gastroposao.eu

Ostale vijesti