​Brnjac zadovoljna odazivom više od 250 ponuditelja usluga za "Tjedan odmora vrijedan"

Slika /AAA_2020_MINTIS/fotke/HN20200729668074.jpg

Za "Tjedan odmora vrijedan" prijavilo se više od 250 ponuditelja turističkih i drugih usluga s popustima, a 60 prijava se još obrađuje, izjavila je u srijedu ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac nakon užeg kabineta Vlade, naglasivši i da je "izuzetno zadovoljna" odazivom ponuditelja na tu akciju".

Projekt "Tjedan odmora vrijedan" pokreću Ministarstvo turizma i sporta te Hrvatska turistička zajednica (HTZ) prvi puta ove godine od 16. do 25. listopada diljem Hrvatske, u sklopu čega će se turistima nuditi 50-postotni popusti za usluge smještaja, u restoranima, nacionalnim parkovima i druge, s ciljem da to domaće turiste, ali i strane koji se tih dana zateknu u Hrvatskoj, motivira na upoznavanje i istraživanje te potrošnju u Hrvatskoj u posezoni.
 
"Za sudjelovanje u projektu se uz turističke subjekte sa svojim ponudama i uslugama mogu prijaviti i iz drugih sektora, poput kulturnih ustanova, kazališta, kina, nacionalni parkovi i drugi. U ponudama se omogućuju uštede od 50 posto posto, a može biti i više ako to žele dati pružatelji usluga. Sve vrijedi i za domaće i za strane turiste koji se nađu u tim danima u Hrvatskoj", kazala je ministrica.
 
Cilj je i da se ta akcija ponavlja više puta godišnje, a ne samo jednom, i kako je dodala, vjeruje da je to i moguće očekivati, najavivši da će o samom projektu i prijavljenim sudionicima biti više riječi u četvrtak na konferenciji za medije u Ministarstvu turizma i sporta. (Hina/FaH)

Pisane vijesti