Brnjac: Za programe lokalnog sporta i „Hrvatska pliva“ više od tri milijuna eura

Slika /2023_WEBMINTS/230802_sport_plivanje.jpg

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini kojom se dodjeljuje 2,63 milijuna eura za 160 sportskih programa te Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa obuke neplivača „Hrvatska pliva“ u 2023. godini kojom je za 35 programa dodijeljeno 485.773,66 eura.

„Od 2016. godine izdvajanja za lokalni sport rasla su deseterostruko te me veseli da svakom novom godinom imamo sve više programa, kojima se osigurava bavljenje tjelesnom aktivnosti za sve naše građane, a ponajviše djecu i mlade. U posljednjih osam godina kroz ove programe omogućili smo bavljenje sportom za više od 310.000 korisnika, a kako bismo još dodatno osnažili pomoć lokalnom sportu novim Zakonom o sportu omogućili smo sufinanciranje županijskih sportskih zajednica i to za stručni kadar i opremu za djecu i mlade do 18 godina. Za tu namjenu smo u 2023. godini isto osigurali 3 milijuna eura“, rekla je ministrica Brnjac.
 
Ciljevi sufinanciranih programa su provođenje učinkovitih i održivih aktivnosti koje će pridonijeti razvoju sporta, a usmjerene su na poticanje bavljenjem amaterskim sportom i zdravstveno usmjerenim tjelesnim vježbanjem, organiziranje sportskih natjecanja ili sudjelovanja na sportskim natjecanjima te doprinos očuvanju zdravlja naših građana koje će programi obuke neplivača potaknuti da nauče plivati i organizirano se bave plivanjem.
 
Odluke o raspodjeli financijskih sredstava možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Priopćenja