Ministrica Brnjac s gradonačelnicima Tomaševićem i Puljkom o daljnjim aktivnostima oko obnove Maksimira i Poljuda

Slika /2023_WEBMINTS/230731_mints.JPG

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac danas je održala radni sastanak s gradonačelnicima Zagreba i Splita, Tomislavom Tomaševićem i Ivicom Puljkom, o temi gradskih stadiona Maksimir i Poljud, koje je Vlada Republike Hrvatske proglasila građevinama od nacionalnih interesa.

Podsjetimo, prema novom Zakonu o sportu, a na temelju prijedloga Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog sportskog saveza gluhih, Vlada Republike Hrvatske je na sjednici 6. srpnja 2023. godine donijela Odluku o proglašenju gradskih stadiona Maksimir i Poljud, sportskim građevinama od nacionalnog interesa.

Današnji sastanak nastavak je aktivnosti Vlade da zajedno s gradovima, u čijem su vlasništvu navedeni stadioni, pomogne obnovu odnosno rekonstrukciju ova dva kapitalna sportska objekta.

Na sastanku je ministrica Brnjac sa suradnicima, gradonačelnicima predstavila sve aktivnosti koje gradovi moraju učiniti za sufinanciranje izgradnje ili obnove sportske građevine od nacionalnog interesa.
 
Ulaganje u sportsku infrastrukturu jedan je od najvažnijih strateških ciljeva Vlade Republike Hrvatske te je do sada uloženo više od 10 milijuna eura u obnovu ili izgradnju oko 170 sportskih projekata diljem Hrvatske.

Što se tiče sportskih građevina od nacionalnog interesa, kao prvi korak Vlada je osigurala 27 milijuna eura za sljedeće dvije godine.
 
„Razgovarali smo koji su daljnji koraci gradova kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili projekti da bi se iskoristila financijska sredstva koja je država po prvi puta osigurala za sportske građevine od nacionalnog interesa“, zaključila je ministrica Brnjac.

Priopćenja