Brnjac: Čestitke Barbari na ovom sjajnom kontinuitetu uspjeha

Slika /2023_WEBMINTS/230512_mints.jpg

Ministrica Nikolina Brnjac danas je primila dvostruku svjetsku prvakinju u judu Barbaru Matić, koja je jučer u Dohi svojem nizu medalja dodala i svjetsku broncu. Naime, bilo je to treće uzastopno odličje naše najbolje judašice sa svjetskih prvenstava čime je još jednom potvrdila kako je i dalje jedna od najboljih judašica svijeta. U borbi za brončanu medalju u kategoriji do 70 kilograma Barbara je svladala Elvismar Rodriguez iz Venezuele.

„Čestitam Barbari na ovom izvrsnom postignuću, a ponajviše na sjajnom kontinuitetu osvajanja medalja na najvećim natjecanjima. Biti toliko dugo u samom svjetskom vrhu je uistinu  izniman podvig i želim joj puno sreće u daljnjim sportskim izazovima. Ovom prilikom, čestitam i Hrvatskom judo savezu na odličnom radu i svim aktivnostima u kojima im Ministarstvo turizma i sporta daje kontinuiranu podršku“, izjavila je ministrica Brnjac.
 
Uz Barbaru Matić u delegaciji su bili i njezin trener Vladimir Preradović, počasni predsjednik Hrvatskog judo saveza Tomislav Čuljak, dopredsjednik Dean Bogić, glavni tajnik Hrvoje Lindi i zamjenica glavnog tajnika Ana Krauthacker.

Priopćenja