Bilateralni sastanak s visokim izaslanstvom Države Izrael

Slika /AA_2018_b-fotke/vijesti/180725_mint_izr.jpg

U okviru posjeta visokog izaslanstva Države Izrael Republici Hrvatskoj, održan je bilateralni sastanak između Ministarstva turizma Države Izrael, te Ministarstva turizma Republike Hrvatske. Izraelsku stranu predvodili su ravnatelj za razvoj novih tržišta izraelskoga Ministarstva turizma Ami Alon i predsjednica Uprave Izraelskog udruženja putničkih agencija i konzultanata Hanny Sobol, a izaslanstvo Ministarstva turizma RH predvodili su državni tajnik Frano Matušić i pomoćnica ministra Olivera Šarić.

Na inicijativu hrvatske strane predloženo je da se sve daljnje aktivnosti proizašle iz Ugovora o međusobnoj suradnji koji je potpisan na nivou vlada dviju država, realiziraju prvim sastankom Mješovite radne skupine u što skorije vrijeme.

Prijedlog izraelske strane je da se sastanak održi tijekom IMTM (International Mediterranean Tourism Market Exhibition),Tel Aviv, u veljači 2019. godine, na kojem bi se među ostalim posebna pozornost posvetila sustavu prijave i odjave turista – eVisitor, promociji te uspostavi direktnih letova.

Obje strane su sastanak ocijenile izrazito uspješnim i iskazale zadovoljstvo konkretiziranjem aktivnosti u sektoru turizma.

Pisane vijesti