Antwerpen: Hrvatska zemlja partner na međunarodnom turističkom sajmu

Slika /arhiva/antwerpen-ww.jpg

Međunarodni turistički sajam, na kojem je ove godine Hrvatska zemlja partner, službeno je u subotu otvoren u Antwerpenu, najvećem gradu belgijske pokrajine Flandrije.

Turistički sajam u Antwerpenu, najveći i nastariji turistički sajam u Belgiji, ove će godine biti otvoren do 31. siječnja. Sajam prosječno posjeti oko 120.000 posjetitelja.

U sklopu prigodne svečanosti, Hrvatska je predstavljena je kratkim dokumentarnim filmom Zrinka Ogreste te hrvatskim klapskim pjesmama. Kao zemlja partner, Hrvatska ima najveći štand na sajmu na kojem se posjetitelju mogu upoznati s bogatstvom njezine turističke ponude.

Belgija je za Hrvatsku vrlo zanimljivo turističko tržište iz koje se iz godine u godinu povećava broj turista. Tako je u razdoblju između 2001. i 2005. broj belgijskih turista koji su posjetili Hrvatsku više nego udvostručen. Godine 2001. bilo je 42.000 turista iz Belgije, a 2005. više od 91.000.

Prema posljednjim podacima Državnog zavoda za statistiku, Hrvatsku je u jedanaest mjeseci prošle godine posjetilo 91.624 gostiju iz Belgije, a oni su ostvarili više od 471 tisuću noćenja. (Hina)



Pisane vijesti