Kopenhagen: Dancima i dalje najzanimljiviji hrvatski kampovi

Slika /arhiva/ferie-07-dk.jpg

Hrvatska turistička ponuda predstavljena je, nakon sajmova u Oslu i Helsinkiju, i na najvećem turističkom sajmu u Danskoj  Ferie 2007., koji se održava od 26. do 28. siječnja u Bella Centru u Kopenhagenu uz sudjelovanje 1.110 izlagača iz 52 zemlje. 

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) svoju ponudu, nove nautičke pogodnosti, obnovljene hotele i kampove, predstavile su hotelsko-turističke tvrtke iz Istre i Kvarnera, turističkih odredišta koja posebice svojim kampovima privlače Dance koji su poznati kao visokoplatežni gosti. 

U Hrvatskoj je lani boravilo oko 80 tisuća danskih gostiju, oko 5 posto manje nego 2005. Lagani zastoj u broju dolazaka danskih turista Dario Matošević, direktor predstavništva HTZ-a u Stockholmu, vidi u zamjetnom porastu cijena u Hrvatskoj ali i danskom toplom ljetu koje je lani smanjilo zanimanje Danaca za putovanja u inozemstvo.

Najviše danskih turista i ove sezone može se očekivati u Istri i na Kvarneru, potvrdili su danski touroperatori koji najavljuju i nove redovite i charter letove u Dubrovnik, Split i Pulu. (Hina)



Pisane vijesti