ADAC za proljeće preporučuje Dubrovnik i Istru

Slika /arhiva/ADAC_logo-tip.jpg

Njemački auto klub ADAC u svom magazinu Motorwelt u dva je navrata ove godine preporučio Hrvatsku svojim čitateljima. U rubrici za putovanja, u izdanju za veljaču, kao destinaciju za gradski i kulturni turizam među pet odabranih ciljeva uvršten je Dubrovnik. Dubrovnik je kao gradska destinacija preporučen radi ugodne klime i bogate kulturne ponude. Odabrani gradovi u kojima gost može već u proljeće uživati u blagoj klimi i kulturnoj ponudi, uz Dubrovnik, bili su Marseille (europska kulturna prijestolnica za 2013. godinu), Cadiz na jugu Španjolske, Funchal na atlantskom otoku Madeira i Ascona u švicarskom Kantonu Ticino.

U istoj rubrici u izdanju Motorwelta za travanj, redakcija je preporučila automobilistima osam destinacija za ovo proljeće. Među izabranim destinacijama uvrštena je i Istra. Već u naslovu članka Istra se ističe kao gastronomska destinacija te se preporuča posjet raznim istarskim znamenitostima poput Pulske Arene, Huma, Motovuna i starogradske jezgre Rovinja. Istra se tako u Motorweltu našla u društvu najznačajnijih destinacija za njemačke automobiliste uz Južni Tirol, obalu Baltičkog mora, zapadnonjemačku pokrajinu Mosel, Korušku, Emiliu Romagnu, Bodensko jezero i belgijski grad Brugge.

Motorwelt je tiskano izdanje s najvećom nakladom u Njemačkoj i dijeli se na kućne adrese članova ADAC-a. Tiska se u više od 13 milijuna primjeraka i od veljače ove godine dostupan je i kao aplikacija za smartphone.



Pisane vijesti