Uspješan start turističke godine u Dubrovniku

Slika /arhiva/Dubrovnik_by_air.jpg

Turistička zajednica grada Dubrovnika tijekom 2012. konsolidirala je svoje poslovanje te u 2013. godinu krenula s pozitivnim predznakom, istaknuto je na današnjoj sjednici Turističkog vijeća dubrovačke Turističke zajednice.

Vijeće je donijelo odluku o pokretanju odnosno razvoju novog turističkog proizvoda namijenjenog privatnom smještaju - Dubrovnik Apartments & Rooms, kojim će se dalje razvijati ponuda privatnih iznajmljivača na području grada Dubrovnika te objediniti promotivne i marketinške aktivnosti za iznajmljivače soba i apartmana.

Od početka godine Dubrovnik je ostvario dvoznamenkasta povećanja turističkog prometa te do 25. ožujka bilježi 27.270 turističkih dolazaka, što je 18 posto više nego u istom razdoblju 2012. godine. Takav postotak povećanja zabilježen je i u noćenjima kojih je bilo 75.579.

Među gostima koji su od početka godine posjetili Dubrovnik na prvom su mjestu domaći turisti, slijede gosti iz Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Albanije, Francuske, SAD-a i Japana. (Hina)



Pisane vijesti