ADAC: Hrvatski iznajmljivači automobila najbolji na Sredozemlju

Slika 19.5.2009
Najveći europski automobilski klub, njemački ADAC, objavio je rezultate ispitivanja iznajmljenih vozila u najomiljenijim turističkim središtima na kojem su iznajmljivači u Hrvatskoj pokazali najbolje rezultate, priopćeno je u utorak.

"Podružnica kompanije Hertz u Dubrovniku iznajmila je najkvalitetniji automobil u cjelokupnom testu", stoji u izvješću ADAC-a.

Nadalje se navodi da su iznajmljivači u Hrvatskoj najviše bodova sakupili u kategoriji tehničke ispravnosti i kvalitete vozila dok je ukupan dojam pokvarila loša usluga, u što se računa adekvatno informiranje mušterija i ljubaznost osoblja.

"Poslovnica Hartza u Dubrovniku izgubila je prvo mjesto samo zbog loše usluge", stoji u izvješću. Zbog toga je prvo mjesto pripalo podružnici Nacionala na grčkom otoku Kosu.

Osim Hertza, ADAC je u Dubrovniku testirao još i iznajmljivače Suntrust Rent a Car, Budget, HM Rent a Car, Kompas i Avis, koji su najviše bodova sakupili u kategoriji kvalitete iznajmljenih vozila koja su pet puta ocijenjena ocjenom "dobar" i jednom "vrlo dobar", što je najbolji prosjek u usporedbi s ostalim zemljama.

Inače test je u ukupnom poretku pokazao zabrinjavajuće stanje vozila koje iznajmljivači u sredozemnim zemljama iznajmljuju turistima. Tako je na ispitivanju 12 od 60 automobila ocijenjeno potpuno nesigurnim za cestovni promet. Najgore je ocijenjen automobil na grčkom otoku Santorin, koji je iznajmljivač pokušao iznajmiti unatoč oštećenim gumama i kotačima. Slab odnos prema mušterijama, informiranje o detaljima ugovora poput osiguranja te ljubaznost odlike su velike većine ispitanih iznajmljivača.

"Od kvalitete automobila jedino je gora kvaliteta uslužnosti osoblja", smatra ADAC.

Na testu su ocijenjeni iznajmljivači u najomiljenijim njemačkim turističkim odredištima na Sredozemlju i to u Italiji, Grčkoj, Turskoj, Španjolskoj, Portugalu, Malti i Hrvatskoj. (Hina) 


Pisane vijesti