7. sajam Eko-etno prvi put samostalno, u Areni Zagreb 14.-18. listopada

Slika /arhiva/091006-EkoEtno.jpg
Na tradicionalnom Međunarodnom sajmu proizvoda i usluga ruralnih područja 7. Eko-etnu Hrvatska-Europa-Tour, koji se ove godine prvi put održava kao samostalni sajam od 14. do 18. listopada u zagrebačkoj Areni, predstavit će se 665 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH te češke Južnomoravske regije.

Najavljeno je to na današnjoj konferenciji za novinare organizatora tog sajma tvrtke Hrvatski farmer, čija je predsjednica Uprave Dijana Katica kazala da su se unatoč i baš zbog krize ove godine odlučili za samostalni sajam, s više izlagača, u većem i modernijem prostoru, s novim konceptom i više sadržaja.

Dosadašnji su se Eko-etno sajmovi održavali u sklopu Jesenskog zagrebačkog velesajma u rujnu.
 


Predstojeći će 7. Eko-etno na 6.500 metara četvornih u dvorani zagrebačke Arene nastojati predstaviti sve najbolje iz ruralnih područja, od poljoprivredne i ekološke proizvodnje do turističke ponude, a novost je što je svaki dan sajma određen kao druga tematska cjelina.
 
Prvi dan posvećen je tako baštini, drugi dan sajma rezerviran je za turizam, dok će se trećeg dana u sklopu teme gospodarstvo održati niz predavanja i radionica o mogućnostima prodaje i plasmana ruralnih proizvoda. Četvrti i završni, peti dan sajma posvećeni su rekreaciji, sportu i zabavi.
 


Ocijenivši sajam Eko-etno 'manifestacijom koja godinama najbolje prezentira ono što Hrvatska jest' državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Srečko Selanac kazao je i da taj sajam promiče aktivnosti za koje se zalažu ministarstva poljoprivrede, turizma, gospodarstva i mora.
 
Upravo su ta sva ministarstva i pokrovitelji sajma, uz još Grad Zagreb i HGK, dok je glavni pokrovitelj hrvatska Vlada. (Hina)
 

Pisane vijesti