Međunarodni sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u Garešnici

Slika /arhiva/GAREŠNICA, 12.10.2009
Od 16. do 18. listopada u Garešnici će se održati 2. međunarodni sajam obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava koji će okupiti više od 80 izlagača iz Hrvatske, Italije, Mađarske, Austrije i Slovenije, istaknuli su organizatori sajma na današnjoj konferenciji za novinare.
 
Prema riječima Nemanje Vlahovića, predsjednika pčelarske udruge Cvijet koja je uz Grad Garešnicu organizator sajma, među izlagačima će biti najveći broj obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i to iz svih područja agrara od vinara, pčelara, podrumara, povrtlara, voćara, sirara.
 
Izlagat će i poljoprivredne tvrtke, a u sklopu sajma održat će se i tri okrugla stola o potporama u poljoprivredi, stručnom osposobljavanju poljoprivrednika i pčelarstvu.
 
Na sajmu će se održati i sajam kontinentalnog turizma Kontur moslavačke regije na kojemu će izlagati Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije, Garešnice, Kutine i Čazme.
 
Pokrovitelj sajma je Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Supokrovitelj je Bjelovarsko-bilogorska županija, a partneri Grad Kutina, Bjelovarski sajam te Hrvatski zavod za poljoprivredno savjetodavnu službu. (Hina)
 

Pisane vijesti