Mali Lošinj sutra radno slavi 2-milijunto noćenje prvi put nakon 1989.

Slika /arhiva/mlosinj-logotip.jpg
Turistička zajednica Grada Malog Lošinja i drugi turistički subjekti tog grada sutra će radno obilježiti i proslaviti ostvarenje ovogodišnjeg 2-milijuntog turističkog noćenja i 257 tisuća dolazaka na taj otok, što je rezultat ponovo ostvaren prvi put nakon 20 godina, doznaje se iz Turističke zajednice.
 
Napominjući da je zadnji put na Malom Lošinju toliko turističkih noćenja i dolazaka bilo 1989., direktorica malološinjske Turističke zajednice Đurđica Šimičić zadovoljna je što je takav rezultat postignut baš u ovoj kriznoj godini.
 
Dodaje i da su do sada ove godine ukupno turističkih noćenja u odnosu na prošlu godinu imali 4 posto više, a dolazaka turista 2 posto više.
 
Sve to nije došlo samo od sebe, nego, kako ističe, velikim zalaganjem, koordiniranim aktivnostima, edukacijom te ulaganjima i javnog i privatnog, turističkog i drugih sektora Malog Lošinja.
 
Važnim za ovosezonske izvrsne rezultate izdvaja ulaganja brojnih tvrtki, posebno Jadranka hotela te poslovanje njihovog ove godine otvorenog Hotela Vespera (četiri zvjezdice), ali i pozitivne i sve uspješnije poslovanje malih obiteljskih hotela, kampova te privatnih apartmana i soba.
 
Osim što su koordinirano svi zajedno uređivali park šume, šetnice, plaže, središta mjesta te male otoke, počeli su i radove na dijelu državne ceste Hrasta-Belej, čime će se skratiti vrijeme potrebno za kretanje na otocima Cresu i Lošinju.
 
Unaprijeđen je i cjelokupni komunalni sustava Malog Lošinja, što je iznimno važno u ljetnim mjesecima kada se broj korisnika učetverostručuje, naglašava Šimičić.
 
Ove su godine počeli i ponovne aktivnost na revitalizaciji zdravstvenog turizma, promovirajući Lošinj otokom vitalnosti i zdravlja, ali i aktivnosti koje će im produljiti sezonu poput brojnih miomirisnih i drugih festivala te manifestacija vezanih za pojedina godišnja doba, astronomiju, iseljenike, gastronomiju, jedriličarstvo, sport, glazbu i drugo.
 
Šimičić u svemu ističe i važnost ove godine pokrenutog novog vizualnog identiteta otoka te pratećih promotivnih aktivnosti na brojnim sajmovima, te na web stranicama koje je ove godine do sada 'kliknulo' više od 300 tisuća posjetitelja.
 
Povodom 2-milijuntog noćenja na Malom Lošinju sutra, 13. listopada, svi posjetitelji otoka, turistički i drugi, mogu očekivati da će ih se tamošnjim delicijama, ali i besplatnim vikend aranžmanima te drugim poklonima, najavila je Šimičić. (Hina)
 

Pisane vijesti