21. dani maslina i 6. biciklijada "Osvoji crni biser"

Slika /arhiva/TZ_Punat_w.jpg

21. dani maslina i 6. biciklijada "Osvoji crni biser"

Petak 7.10.

  • 15:00 – Otvorenje manifestacije 21. DANI MASLINA - Sajam domaćih proizvoda s podrucja Primorsko-goranske županije i zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i Tovarnik (Hrvatska)
  • 17:00 – Edukacija: “Certikacija krckog maslinovog ulja – ZOI” Ana Marušic Lisac, dipl.ing., Biotechnicon poduzetnicki centar Zagreb
  • 18:30 – Radionica priprema frita po receptu Marije Dubravice
  • 20:00 – Zabavni program: KUD “PUNAT” & Klapa “RAŠKETA” & TS “BODULI”
  • 20:30 – Galerija TOŠ, Otvorenje umjetnicke izložbe fotografa amatera FIAP

Ugostiteljska ponuda domacih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani incuni, marinirani incuni, salata od hobotnice)

Subota 8.10.

  • 09:00 – Sajam domaćih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije i zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i Tovarnik (Hrvatska) - Prodajna izložba alata i strojeva u maslinarstvu, ENTRADA d.o.o. Labin
  • 10:00 – (Galerija TOŠ) Edukacija – „Gnojidba u masliniku i primjena novih proizvoda“, Sanja Biškup, dipl.ing., PETROKEMIJA, Kutina
  • 11:00 – (Galerija TOŠ) Edukacija za maslinare – „Podizanje novih nasada“ viši stručni savjetnik Željko Peran, mag.ing.agr. Savjetodavna služba
  • 11:30 – Kulinarski novinarski kup ZLATNA MASLINA
  • 12:00 – prezentacija i prodajna izložba alata i strojeva potrebnih u maslinarstvu, ENTRADA Labin
  • 20:00 – Zabavni program: Grupa FUN BOX

Ugostiteljska ponuda domacih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani inćuni, marinirani inćuni, salata od hobotnice)

Nedjelja 9.10.

  • 09:00 – Sajam domaćih proizvoda s područja Primorsko-goranske županije i zbratimljenih općina Forcola (Italija), Kostel (Slovenija) i Tovarnik (Hrvatska)
  • 10:00 – 6. Sportsko-rekreativna biciklijada “OSVOJI CRNI BISER” - Sportska 42 km; Sportsko-rekreativna 29 km; Obiteljska 18 km
  • 16:00 – (Galerija TOŠ) Predavanje i šetnja po Puntu – Alan Žic, “PUNTARSKI KOD”

Ugostiteljska ponuda domacih jela na bazi maslina i maslinovog ulja (pršut, sir, slani inćuni, marinirani inćuni, salata od hobotnice)

Program se odvija u šatoru na prostoru parkirališta Pod gušternu.

Programi organizirani od strane hotelskih kuca:

  • Organizirana berba maslina s posebnim jelovnikom na bazi maslina i maslinovog ulja
  • Marenda u masliniku
  • Posjet galeriji TOŠ
  • Posjet uljari - upoznavanje s procesom dobivanja extra djevicanskog maslinovog ulja

7.-16. 10. 2016.

Posebna ponuda jela na bazi maslina i maslinovog ulja u ugostiteljskim objektima: Bistro RIVA, Konoba MASLINA, Konoba SIDRO, Konoba RIBICE, Hotel OMORIKA, Restoran KANAJT, Restoran MARINA



Najave