10. ŠPANCIRFEST S VIŠE OD 200 PROGRAMA

Slika /arhiva/VARAŽDIN, 22.-31.8.2008;spancir-logo08c.jpg

Više od 200 programa i 1600 glumaca, performera, glazbenika, štulaša i akrobata, iz dvadesetak zemalja, ponuda je ovogodišnjeg, desetog po redu Špancirfesta, koji će se održati od 22. do 31. kolovoza u Varaždinu.

www.spancirfest.com

"Kada smo počeli nismo vjerovali da ćemo dogurati tako daleko. No, danas je Špancirfest brand grada Varaždina i festival kojeg ljudi vole", rekla je Branka Tropp, direktorica Turističke zajednice grada Varaždina, organizator Špancirfesta.

Ovogodišnji 10. jubilarni Špancirfest održava se pod motom 'Praznik umjetnosti života', što je ujedno i naziv multimedijalnog spektakla slovenskih umjetnika kojim će ta manifestacija biti otvorena.

Jedna od posebnosti i novosti ovogodišnjeg Špancirfesta je "Glazbena klinika", mjesto na kojem će se okupiti ponajbolji gitaristi ovog dijela Europe. Također, tu je i likovna akademija u sklopu "Paleta festa" gdje će stvarati 25 studenata likovnih akademija iz Rijeke i Zagreba.

Glazbeni dio Špancirfesta ispunit će Rokken-cho Musumi iz Japana, The Israeli Ethnic Ensemble, The Random Chocolate, Goran Navojec i Go-go swing orchestra dok je završni koncert rezerviran za američku skupinu Fun Lovin Criminals, 31. kolovoza.

Kao i prijašnjih godina Špancirfest će najmlađima ponuditi Vinidland, a onima, nešto starijim, predstave u sklopu Komedija festa. Program će upotpuniti i 130 izlagača na ulicama i trgovima Varaždina.

Otvorenje Špancirfesta je 22. kolovoza cjelovečernjim multimedijskim spektaklom pod nazivom "Praznik umjetnosti života". Na otvorenju će sudjelovati više od 20 plesačica, pjevačica, gimnastičarki i bubnjarki. Organizatori i ove godine očekuju više od 150 tisuća posjetitelja.

Osim gradske Turističke zajednice u organizaciji Špancirfesta sudjeluje i Grad Varaždin te brojni sponzori, koji ove godine očekuju i rekordan broj posjetitelja te manifestacije ne samo iz Hrvatske nego i drugih zemalja.



Najave