"TRAMINAC EXPRESS" 31. KOLOVOZA VOZI NA ILOČKU BERBU GROŽĐA

Slika /arhiva/ilocki-v005.jpg

Izletničkim turističkim vlakom "Traminac express" iz Zagreba će idućega vikenda po prvi put na "Iločku berbu grožđa" doći 162 domaća turista, najavila je danas na konferenciji za novinare direktorica vukovarske turističke agencije "Danubium tours", koja je i organizator i pokretač tog projekta, Zrinka Šesto.

Uz potporu Ministarstva turizma, s naglaskom na promociju vina i gastronomije te kulturno-povijesnih vrijednosti Vukovara i Iloka, u projekt "Traminac express" uključeni su i Turistička zajednica Iloka, "Iločki podrumi" d.d., te hoteli "Lav" u Vukovaru i "Dunav" u Iloku, naglasila je Zrinka Šesto.

Riječ je o važnoj promociji turističkih mogućnosti vukovarskog i iločkog područja koje iz godine u godinu bilježi pozitivne turističke pomake unatoč nedostatku smještajnih kapaciteta.

Navela je kako je u prvih pet mjeseci ove godine, uz posredovanje "Danubiumtoursa", hrvatsko Podunavlje posjetilo oko 15.000 turista što je, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, povećanje za 50 posto.

S Glavnog zagrebačkog kolodvora "Traminac express" krenut će 31. kolovoza ujutro, a povratak je predviđen istoga dana u večernjim satima.

Tijekom putovanja do Vukovara, kroz posebno osmišljen program "Tri vagona-tri priče", izletnici će se upoznati s turističkom ponudom "Iločkih podruma" te hotela "Lav" i "Dunav".

U Vukovaru je predviđen obilazak znamenitosti uz degustaciju tradicionalnih jela i pića, a nakon dolaska u Ilok obilazak tamošnjih kulturnih znamenitosti i vinskih podruma uz degustaciju vrhunskih vina i gastronomskih specijaliteta.

Konferenciji za novinare nazočni su bili i predstavnici Turističke zajednice Iloka, "Iločkih podruma" d.d. te hotela "Lav" i "Dunav". (Hina) 
 



Najave