U Istarskoj županiji za 11 programa 465 tisuća kuna bespovratnih potpora

Slika /arhiva/080901-istra1.jpg

Danas je u Puli državni tajnik Ivo Mujo, uz istarskog župana Ivana Jakovčića i direktora TZ Istarske županije Tomislava Popovića, potpisivao ugovore s korisnicima potpora za raznolike oblike turističke ponude i razvoj turizma na području Županije.

(foto: Branko Blažina)

Riječ je o bespovratnim potporama temeljem programa „Baština u turizmu“, „Izvorni suvenir“ i „Tematski putovi“, za koje je Ministarstvo turizma namijenilo ukupno 15 milijuna kuna.

Do kraja tjedna potpisivat će se ugovori na području ostalih županija, rekao je državni tajnik Ivo Mujo, dodavši kako je na javni poziv pristiglo više od 900 projekata, od čega će Ministarstvo turizma sufinancirati njih 443.

Župan Ivan Jakovčić naglasio je kako između Istre i turizma stoji znak jednakosti i osobito je zadovoljstvo kada ova regija dobije potpore iz državnog proračuna.

(foto: Branko Blažina)

Za program „BAŠTINA U TURIZMU“ pristiglo je ukupno 524 projekta, za koji je namijenjeno 8 milijuna kuna, što je 45 posto više nego prošle godine. Potpore, u prosječnom iznosu od 36.530 kuna dodijeljene su za 219 programa u rasponu od 20 do 70 tisuća kuna po programu.

U roku propisanom javnim pozivom pristiglo je ukupno 202 projekta iz programa „TEMATSKI PUTOVI“, za koji je namijenjeno 4,5 milijuna kuna, ili čak 80 posto više nego lani. Potpore, u prosječnom iznosu od 52.325 kuna dodijeljene su za 86 programa u rasponu od 14 do 190 tisuća kuna po programu.

Ukupno je 208 projekata prijavljeno za program „IZVORNI SUVENIR“, za koji je namijenjeno 2,5 milijuna kuna, štp je 67 posto više nego prošle godine. Potpore, u prosječnom iznosu od 18.116 kuna dodijeljene su za 138 programa u rasponu od 10 do 30 tisuća kuna po programu.

Na području Istarske županije bit će sufinancirana četiri projekta iz programa „Baština u turizmu“, s ukupnim iznosom od 190 tisuća kuna, te isto toliko projekata iz programa „Tematski putovi“, za što je predviđeno 220 tisuća kuna. Također, sufinancirana su i tri projekta iz programa „Izvorni suvenir“ iznosom od 55 tisuća kuna. 



Pisane vijesti