Zračna linija Spanaira Barcelona-Zagreb-Barcelona triput tjedno

Slika /arhiva/zgb-airport-z.jpg

U zagrebačku Zračnu luku danas je iz Barcelone sletio prvi zrakoplov druge po veličini španjolske avio kompanije Spanair koja će od ovog tjedna triput tjedno redovnom zračnom linijom povezivati Zagreb i Barcelonu.

Iako je današnji let bio zapravo inauguracijski, njime je iz Barcelone na zagrebačku Zračnu luku doputovalo 60-ak putnika, među kojima su bili i predstavnici menadžmenta Spanaira, španjolski novinari te hrvatski veleposlanik u Španjolskoj Neven Pelicarić.

Dobrodošlicu je svima izrazio direktor Zračne luke Zagreb Tonči Peović. Na pratećoj konferenciji za novinare kazao je kako vjeruje i da će ta linija, kao i suradnja sa Spanairom pridonijeti boljoj povezanosti i transferiranju putnika iz Južne Amerike i sjeverne Afrike prema Zagrebu budući Spanair iz Barcelone servisira brojna odredišta na tim kontinentima.

Hrvatski veleposlanik u Španjolskoj Neven Pelicarić kazao je da Spanair na liniji Barcelona-Zagreb-Barcelona tjedno nudi oko tisuću sjedala, najavivši da će osim za Zagreb ta kompanija letjeti i u Dubrovnik, a možda i za još neke zračne luke u Hrvatskoj.
To je potvrdio i menadžer Spanaira Javier Ortega Figueriala, dodavši i da će letovi na liniji Barcelona-Zagreb-Barcelona biti cjelogodišnji.

Smatrajući da je uspostava te linije veliki korak u promociji i trgovinskoj suradnji dvije zemlje, Silvia Palacios Ucelay iz španjolskog Veleposlanstva u Hrvatskoj naglasila je i kako vjeruju da će to pridonijeti boljoj turističkoj suradnji.

Tome u prilog osim povećanog broja dolazaka Španjolaca u Hrvatsku u zadnje dvije godine idu i, kako je kazala, rezultati njihovog istraživanja prema kojima je Španjolcima Hrvatska na drugom mjestu poželjnih odredišta za godišnji odmor, iza Italije. (Hina)
 

Pisane vijesti