DRUGA KONFERENCIJA O MEDICINSKOM TURIZMU

Slika 25.-27.4.2010;10.04.19-II-k-medic.jpg

Udruga za razvoj medicinskog turizma i Treatment Abroad organiziraju Drugu konferenciju medicinskog turizma u Hrvatskoj s temom “Medicinski turizam – put u podizanje konkurentnosti hrvatskog turističkog proizvoda“, koja će se održati u Opatiji, od 25. do 27. travnja ove godine.



Uz Ministarstvo turizma, pokrovitelji Konferencije su i Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva, te Hrvatska liječnička komora, Hrvatska stomatološka komora i Hrvatska komora fizioterapeuta.

Na ovome se skupu očekuje razmjena mišljenja i iskustava o tome kako Hrvatska može iskoristiti svoje potencijale u medicinskom turizmu, odnosno kako povezati pružatelje usluga medicinskog turizma s domaćim i inozemnim osiguravajućim društvima i agencijama medicinskog turizma.

Konferencija će obrađivati teme organiziranog razvoja medicinskog turizma u Hrvatskoj, uključivanja medicinskog turizma u turističku ponudu, ali će se osvrnuti i na potrebne promjene i dopune zakonske regulative nužne za razvoj medicinskog turizma.

Osnovni je cilj Konferencije o medicinskom turizmu, predstaviti potencijale razvoja medicinskog turizma u Hrvatskoj i postaviti smjernice za priključivanje Hrvatske globalnom trendu razvoja ovog oblika turizma, kao i nastaviti tradiciju održavanja konferencija medicinskog turizma na kojima će se okupljati vodeći stručnjaci u medicinskom turizmu iz zemlje i svijeta, a sve u cilju stalne razmjene znanja i iskustava te unapređenja hrvatskog turističkog proizvoda.


Najave