"Zlatne penkale" novinarima Michaelu Krackeu i Richardu Questu

Slika /arhiva/z-ZlPe0437.jpg

Michael Kracke, slobodni novinar iz Njemačke i Richard Quest jedan od najboljih CNN-ovih novinara ovogodišnji su dobitnici "Zlatne penkale" - godišnje nagrade koju Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dodjeljuje inozemnim turističkim novinarima za najbolji objavljeni pisani materijal i televizijsku reportažu.

"Zlatne penkale" večeras su im na prigodnoj svečanosti, održanoj na Crvenom otoku kraj Rovinja, uručili državni tajnik u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Niko Bulić.

Kako je obrazloženo na svečanosti, Michael Kracke "Zlatnu penkalu" je dobio jer je tijekom prošle godine organizirao više studijskih putovanja u Hrvatsku i napisao brojne reportaže.

Richard Quest "Zlatnu penkalu" je dobio jer je u reportaži emitiranoj na CNN-u, na spontani i realan način predstavio ljepote i jedinstvenost Dubrovnika kao turističkog odredišta koje bi se dopalo svakom svjetskom turistu.

Na večerašnjoj svečanosti na Crvenom otoku također je nagrade "male penkale" i priznanja dobilo još 36 inozemnih novinara, koji su pisali o hrvatskom turizmu i ljepotama Hrvatske, kao sve prestižnijeg turističkog odredišta.

Pored državnog tajnika u Ministarstvu turizma Zdenka Mičić i direktora HTZ-a Nike Bulića svečanosti na Crvenom otoku nazočio je i inozemne novinare pozdravio istarski župan Ivan Jakovčić.

Za inozemne turističke novinare koji borave u Hrvatskoj njihovi su domaćini, Istarska turistička zajednica i rovinjska tvrtka Maistra, pripremili bogat program - danas su obišli Brijune, a sutra će posjetiti Grožnjan, i nekoliko istarskih vinara. (Hina)

 



Pisane vijesti