Dan kulturnog turizma u Rijeci 12. lipnja

Slika /arhiva/HTZ_new_01.jpg

Prvi nacionalni Dan kulturnog turizma održat će se 12. lipnja u Rijeci u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ) s ciljem podizanja razine svijesti stanovništva o važnosti očuvanja kulturne baštine i njenog uključivanja u turističku ponudu.

Osim toga tim se Danom želi pridonijeti i stvaranju pozitivne klime za razvoj kulturno-turističkih proizvoda, izvijestili su iz Glavnog ureda HTZ-a.

Održavanje toga Dana određeno je Programom rada HTZ-a za ovu godinu, a HTZ ga organizira u suradnji s turističkim zajednicama Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i drugih mjesta te Primorsko-goranskom županijom.

Dan kulturnog turizma održavat će se u prostorima Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatsko primorje u Rijeci, gdje je osim tiskovne konferencije predviđen i stručni skup "Sinergija kulture i turizma".

Na Danu će osim predstavnika turističkih zajednica, Glavnog ureda HTZ-a i resornog ministarstva sudjelovati i domaći te inozemni turistički stručnjaci, koji će održati niz predavanja u sklopu stručnog skupa. (Hina)



Pisane vijesti