Završnica manifestacije „Pogled u plavo - promocija ronjenja u Hrvatskoj“

Slika /arhiva/130929-ronjenje1.jpg

Na završnoj manifestaciji projekta „Pogled u plavo“, u nedjelju, 29. rujna 2013. godine na Trgu bana Jelačića, Goran Čolak, rekorder i svjetski prvak u ronjenju na dah postavio je novi Guinnessov rekord u ronjenju na dah s prethodnim disanjem čistog kisika koji sada iznosi 22 minute i 30 sekundi.

Organizator projekta je ronilački klub HRVI Nemo Adriatic, uz pokroviteljstvo Ministarstva turizma, a veliku pomoć u organizaciji cijele manifestacije, koja je trajala tri dana, pružili su i RK Geronimo, RK Dugave, RK Bofor iz Vignja, REK Solin, HOS i HVIDRa grada Zagreba.

Obaranjem Guinnessovog rekorda u ronjenju na dah završena je prva faza projekta „Pogled u plavo - promocija ronjenja u Hrvatskoj“ i započinju pripreme za drugu fazu „Promocija Hrvatske kroz ronjenje“ koja će započeti iduće godine u veljači na turističkom sajmu Fr.e.e u Munchenu na kojemu je Hrvatska zemlja partner, a sve uz pomoć Hrvatske turističke zajednice.

Uz promociju Hrvatske i ronjenja, jedan od ciljeva projekta i dalje ostaje i edukacija građana o očuvanju okoliša i odlaganju otpada na za to posebno predviđena mjesta, u čemu će organizatora i dalje pratiti partner u projektu, tvrtka C.I.O.S. Grupa iz Zagreba.



Pisane vijesti