Završen prvi krug dokapitalizacije adriatica.net Grupe

Slika 31.12.2009

Iz adriatica.net Grupe su izvijestili da je u prvom krugu dokapitalizacije promijenjena dosadašnja vlasnička struktura tvrtke te u novoj vlasničkoj strukturi sudjeluje osam vlasnika iz privatnog sektora i jedna kompanija u vlasništvu države, a dokapitalizacija je obavljena u iznosu od 29 milijuna eura.

Najveći udio u vlasništvu adriatica.net Grupe tako ima Agrokor sa 20,27 posto. Slijede AWT, Croatia osiguranje i Slobodna Dalmacija sa po 16,9 posto, potom HUP Zagreb sa 10,13 posto, te Jolly i Saponia sa po 8,45 posto.

Dosadašnji suvlasnici adriatica.net Grupe, tvrtke EPH i Emporion zadržati će po 1 posto vlasničkog udjela.

Sva ulaganja u dokapitalizaciju adriatica.net Grupe obavljena su u novcu, osim ulaganja Croatia osiguranja koja u vlasnički udio unosi nekretnine i potraživanja.

Novi vlasnici odlučit će o mogućnosti da se novi zainteresirani ulagači priključe ovom važnom hrvatskom gospodarskom projektu u drugom krugu dokapitalizacije tijekom 2010., stoji u priopćenju adriatica.net Grupe.

Ističe se i kako su okončanjem prvog kruga dokapitalizacije ostvarene pretpostavke za realizaciju ciljeva koje je Uprava adriatica.net Grupe prezentirala novim vlasnicima-investitorima kroz petogodišnji plan rada.

Riječ je o refinanciranju kreditnog zaduženja sa ključnim bankama partnerima, racionalizaciji poslovanja i novoj organizaciji grupe, uspostavljanju stabilnih odnosa sa svim partnerima u turističkom sektoru, i konačno kao temelj buduće stabilnosti grupe osiguranje značajnog novog kapitala u prvom krugu dokapitalizacije. (Hina)


Pisane vijesti