Mesić primio izaslanstvo Međunarodnog festivala turističkog filma

Slika 30.12.2009

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić primio je danas izaslanike Međunarodnog festivala turističkog filma i ekologije (ITF CRO), koji su mu uručili plaketu Europske federacije turističkih novinara za doprinos promidžbi hrvatskog turizma i kontinuirano 10-godišnje pokroviteljstvo nad Festivalom.

Direktor ITF-a Vojko Pleština naglasio je da je Festival, upravo zahvaljujući angažmanu i ugledu predsjednika Mesića, primljen u dvije europske filmske asocijacije CIFT i ITCO.

Istaknuo je da se posredstvom tih asocijacija pobjednički film s ITF-a prikazuje u 24 zemlje i vidi ga više od 100 milijuna televizijskih gledatelja.

"To je sjajan doprinos promociji hrvatskog turizma, što možemo zahvaliti upravo predsjedniku Mesiću, jer je njegov ugled pomogao da naš festival uđe u te asocijacije", rekao je Pleština.

Podsjetio je i da je Hrvatska 2003. ušla u Europsku asocijaciju za cvijeće i krajobraz, kao 12. članica asocijacije, jedina izvan EU.

Hrvatski gradovi i mjesta time su dobili pravo natjecanja za nagradu Turistički cvijet Europe, a predsjedniku Mesiću danas su se predstavili dosadašnji dobitnici nagrada, kao i kandidati za ovogodišnju nagradu - grad Požega i općina Sveti Martin na Muri. (Hina)


Pisane vijesti