Zatvoreni sajmovi 'Vinovita' i 'Turizam'

Slika /arhiva/turizam-naslov-zv-07.jpg

Na Zagrebačkom velesajmu večeras su zatvoreni međunarodni sajmovi "Vinovita" i "Turizam", na kojima se od 9. svibnja predstavilo ukupno 223 izlagača iz 10 država i Hrvatske.

Sajamske priredbe - 13. međunarodni sajam vina i opreme za vinarstvo i vinogradarstvo te 19. međunarodni sajam turizma - održane su pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva te Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Bila je to prilika da se iznova na jednom mjestu okupe stručnjaci dva kompatibilna gospodarska područja, u kojima bi Hrvatska mogla postati konkurentnija i prepoznatljiva u širim europskim okvirima.

U sklopu 'Vinovite', koji je označen i najvećim regionalnim sajmom te vrste, osim promocije proizvoda, tehnologija i usluga u tom sektoru, održalo se i tradicionalno ocjenjivanje i nagrađivanje vina.

Sajam "Turizam" ove je godine bio posvećen kontinentalnom turizmu i ponudi tzv. last minute aranžmana, a partner županija bila je Bjelovarsko-bilogorska županija. Osim domaće i inozemne turističke ponude predstavili su se i hotelski lanci, a održan je i stručni skup o aktualnoj poziciji Hrvatske na emitivnim turističkim tržištima" te Skupština Udruge hrvatskih putničkih agencija (UHPA).

U sklopu sajmova Vinovita i turizam dodijeljena su i priznanja najuspješnijim izlagačima. Priznanje i kristalnu skulpturu za dizajn i najvišu razinu oblikovanja i najbolje ideje u rješavanju prezentacije na sajmu 'Vinovita' dodijeljeno je koncernu Agrokor. Posebno priznanje i kristalnu skulpturu za najvišu razinu ukupnog nastupa dobila je tvrtka Badel 1862, a priznanje za visoku razinu ukupnog nastupa dobile su tvrtke Kutjevo, Dalmacijavino, Istravino i Đakovačka vina. Pohvalu za uspješan nastup dobila je tvrtka Tofrado bačvarija.

Priznanje i kristalnu skulpturu za dizajn i najvišu razinu oblikovanja i najbolje ideje u rješavanju prezentacije na sajmu 'Turizam' dobila je tvrtka Adriatica.Net Groupa, dok je posebno priznanje i kristalna skulptura za najvišu razinu ukupnog nastupa dodijeljeno Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Dodijeljena su i četiri priznanja za visoku razinu ukupnog nastupa te jedna pohvala za uspješan nastup. (Hina)



Pisane vijesti