Zatvoren 16. međunarodni sajam "Lov, ribolov, priroda, turizam"

Slika /arhiva/111007-val042.jpg

Danas je zatvoren 16. međunarodni sajam «Lov, ribolov, priroda, turizam», koji se u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu održavao od petka.

U sklopu sajma se na gotovo 3000 metara četvornih izložbenog prostora predstavilo oko 250 izlagača koji su posjetiteljima ponudili bogat izbor pribora i opreme za lov i ribolov. Uz njih, svoje je proizvode predstavilo i 30-ak obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. U tri dana trajanja, sajam je posjetilo više od 10 tisuća posjetitelja.

Sajam je i ove godine ponudio mnoštvo zanimljivih i edukativnih sadržaja. Lovački muzej Hrvatskog lovačkog saveza je već tradicionalno postavio izložbu hrvatske divljači u prirodnom okruženju, dok su Hrvatske šume, obilježavajući Međunarodnu godinu šuma, postavile izložbu fotografija «Šuma okom šumara». Izložena su bila, i tri najvrednija svjetska trofeja jelenske divljači s Novog Zelanda, posjetitelji su mogli vidjeti i «Lovačku sobu» opremljenu u tipičnom lovačkom stilu te razgledati izložbu gljiva.

Bile su održane prigodne prezentacije sokolarenja i disc golfa, posjetitelji su imali prilike uživati u delicijama poput lovačkog gulaša i srnećeg paprikaša. Omogućene su im bile i promotivne vožnje čamcem po Dravi i Dravskom jezeru te promotivne off road vožnje.

Danas, posljednjeg dana sajma, u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza u lovištu «Zelendvor» u mjestu Petrijanec blizu Varaždina održano je Državno prvenstvo u parkouru.

Sajam je organizirala tvrtka Vall 042 Varaždin, a suorganizatori su bili Hrvatski lovački savez, Hrvatski športsko ribolovni savez, Hrvatske šume, Grad Varaždin i Turistička zajednica grada Varaždina, te Turistička zajednica Varaždinske županije. Pokrovitelj je Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva. (Hina)

 



Pisane vijesti